Δεν έκανε αποδεκτό στην σύνθεση της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, τον Κρίτων Φίλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σύγκλητος, μετά από σύσκεψη που είχε για την υπόθεση του Κρίτωνα Φίλο δεν τον έκανε δεκτό,  έως του αποφανθεί για την υπόθεση το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο μελών της ΔΕΠ. Η απόφαση αυτή μάλιστα είναι ομόφωνη.

Ο κ. Φίλος είχε κατηγορηθεί το 2002 για ανθρωποκτονία ασθενούς από πρόθεση, όταν και κατείχε την θέση του καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και ήταν διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ο κ. Φίλος πρωτόδικα είχε αθωωθεί όμως αργότερα τον είχε καταδικάσει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, με τον ίδιο να καταφεύγει στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο που ακύρωσε λόγο κακοδικίας την απόφαση του Εφετείου.

Πλέον το Ανώτατο Δικαστήριο τον παραπέμπει σε νέα δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, στις 18 Μαρτίου του 2019.  Με βάση την απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ζήτησε από τον κ. Φίλο να επιστρέψει στην θέση του, παραμερίζοντας επί της ουσίας την Σύγκλητο.

Όμως ο Ιατρικός Σύλλογος, από την πλευρά του, φέρεται να μην εγγράφει εκ νέου στα μητρώα του τον καθηγητή ιατρικής,  περιμένοντας την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου. Απόφαση που είναι αρνητική για τον κ. Φίλου.