Πηγαίνοντας προς το Βελλίδειο στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ήξερα με βεβαιότητα ότι δεν θα ακούσω όλες εκείνες τις μη ρεαλιστικές προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που καλλιέργησαν μη ρεαλιστικές προσδοκίες στο λαό, ούτε ανέξοδες υποσχέσεις, που θα σβήσουν μαζί με τα φώτα της ΔΕΘ.

Ωστόσο η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν έξω από τα συμβατικά πολιτικά στερεότυπα.

Απευθυνόμενος στο σύνολο της κοινωνίας, με λόγο ουσιαστικό, σύγχρονο, που συνθέτει, δεν διαιρεί, θαρραλέο και δυναμικό αντίποδα των ψεμάτων, της παθογενούς παρελθοντολογίας και του διχαστικού κλίματος που συστηματικά καλλιεργούν οι κυβερνητικοί εταίροι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μίλησε για την επόμενη ημέρα.

Όχι φοβικά ή από έλλειψη επιχειρημάτων, αλλά γιατί έτσι απαιτεί η σύγχρονη ανάγνωση των προβλημάτων και των διεθνών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Προβλήματα που δεν επιτρέπουν να εφησυχάζουμε και να μηρυκάζουμε το παρελθόν.

Με επίκεντρο την καθημερινότητα των πολιτών, τα προβλήματα που απασχολούν τη μέση ελληνική οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε στις άμεσες βελτιωτικές κινήσεις για την ανακούφιση του χειμαζόμενου από την βαριά φορολογία λαού, που εξαντλημένος από τους φόρους, αν και εργάζεται σκληρά, δεν βλέπει τον κόπο του στην τσέπη του

Η θετική του αντιπρόταση στο κυβερνητικό πρόγραμμα, είναι το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία. Προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση της φορολογίας και εξορθολογισμό στη λειτουργία του Κράτους, στήριξη των οικονομικά αδύναμων, είναι συνοπτικά το τρίπτυχο.

Πρωταγωνιστής στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας, αποτελεί ο ιδιωτικός τομέας, η πραγματική οικονομία, αυτός που παράγει τον πλούτο και δημιουργεί τις θέσεις εργασίας, αυτός που θα επιτρέψει στη χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα και την βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί το θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία των προϋποθέσεων της βελτίωσης των παροχών και των δομών του κοινωνικού κράτους.

Η δυναμική της επιτυχίας του ρεαλιστικού και υπεύθυνου σχεδίου εξόδου από την κρίση που καταθέτει η ΝΔ, είναι άλλωστε αυτή που αναγκάζει την κυβέρνηση άρον άρον να προσπαθεί να το οικειοποιηθεί, απενδυόμενη τον ιδεολογικό της μανδύα. Όμως η επιτυχία του είναι θέμα ιδεολογικής αφετηρίας και όχι όψιμης ανακάλυψης όπως συμβαίνει με την κυβέρνηση, όπου μόλις προχθές ο κ. Πρωθυπουργός ανακάλυψε την επιχειρηματικότητα.

Στη “Συμφωνία Αλήθειας” ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών και συγκεκριμένα, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στη διετία και μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 29% στο 20%. Μείωση του φόρου των μερισμάτων στο 5%, αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ, εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι τις 10.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα, με επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και σταθερό φορολογικό περιβάλλον για τουλάχιστον μια πενταετία. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί και κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης για τα ξενοδοχεία. Υγεία και παιδεία για όλους και ισχυρή ασφάλεια εσωτερική και εξωτερική, ως προϋπόθεση δημοκρατίας και ευημερίας των ανθρώπων.

Χωρίς τις ψευδαισθήσεις των κυβερνώντων που άλλωστε οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί, αλλά με τεχνοκρατική επάρκεια, διεκδικεί κάνοντας τα αναγκαία βήματα εξόδου από την κρίση, η Ελλάδα να ξαναμπεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, να εργάζεται, να καινοτομεί και να οραματίζεται ένα καλύτερο μέλλον. Για να μην ευημερούν μόνο οι αριθμοί, αλλά η ευημερία των αριθμών να μετουσιωθεί σε ευημερία των ανθρώπων. Γιατί σίγουρα «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

*Η Ευσταθία Γιαννιά είναι Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ, μέλος του Τομέα Εσωτερικών της ΝΔ, με αρμοδιότητα σε θέματα Προστασίας του Πολίτη.