Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω  και τη Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Ν/Δ Ελλάδος, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ν.Alzheimer, οργανώνουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών (στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου) ενημερωτική εκδήλωση για την Άνοια και την Νόσο Alzheimer με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα Ημερίδας

17.45-18.00: Προσέλευση-Χαιρετισμοί

18.00-18.20: «Νεότερες Ιατρικές Εξελίξεις γύρω από την Άνοια»

Νικόλαος Μακρής, Νευρολόγος, Διευθυντής Γ.Ν.Π “ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ”, Μέλος Γηριατρικής & Γεροντολογικής Εταιρείας Ν/Δ Ελλάδος

18.20-18.40: «Παρουσίαση παρέμβασης σε ασθενείς με άνοια και τους φροντιστές τους στο Δ. Πατρέων»

Μαρία Φρούντα, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη, Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω

18.40-19.00: «Η πρόληψη στην Άνοια»

Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός MSc, Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω

Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 (Παγκόσμια Ημέρα για την Ν. Alzheimer, στο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου 58) από τις 9:30 έως τις 14:00, ειδικευμένοι επιστήμονες από το Κοινωφελές Σωματείο Φροντίζω θα πραγματοποιούν δωρεάν αξιολογήσεις μνήμης σε άτομα άνω των 60 ετών κατόπιν ραντεβού. Παράλληλα θα δίδονται συμβουλές για άσκηση και διατροφή στην Τρίτη ηλικία, ενώ  θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις πίεσης και σακχάρου.