Ο Σύλλογος Ακορντεονιστών Πάτρας διοργανώνει στις 23 και 24 Σεπτέμβρη 2017 το 2ο Φεστιβάλ Ακορντεόν Πάτρας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρο στην αίθουσα «Αίγλη» στη Veso Mare.

Η ώρα έναρξης του φεστιβάλ θα είναι στις 11:00 όπου θα πραγματοποιηθεί έκθεση ακορντεόν ανοιχτή σε όλο τον κόσμο.

Στις 18:00 με 21:00 θα ξεκινήσει και το καλλιτεχνικό κομμάτι του Φεστιβάλ όπου θα εμφανιστούν μαθητές του μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου της Πάτρας, μαθητές ωδείων καθώς επίσης και μέλη του συλλόγου ακορντεονιστών οι οποίοι θα εκτελέσουν μουσικά κομμάτια παρουσιάζοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο, είτε παίζοντας σολιστικά είτε σε μικρά μουσικά σχήματα.

Στις 21:00 θα κορυφωθεί η εκδήλωση με τη συναυλία των dRom, ένα μουσικό σχήμα που απαρτίζεται από καταξιωμένους μουσικούς και θα μας παρουσιάσει μερικά από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στην πρώτη δικσογραφική δουλειά του Θάνου Σταυρίδη με τίλτο «Με Μια Βαλίτσα Όνειρα». Παράλληλα πέρα απ’ το δίσκο, οι dRom θα παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια από τη Βαλκανική. Μουσικές ευχάριστες και ζωντανές που θα ταξιδέψουν το κοινό από τον καιρό που οι μελωδίες αυτές ήταν αποκλειστικότητα των τσιγγάνων μέχρι τις μέρες μας. Θα ταξιδέψουμε από την Ήπειρο προς το Βουκουρέστι, με ενδιάμεσες στάσεις στη Θεσσαλονίκη, τα Σκόπια, τη Σόφια, το Βελιγράδι και πάλι πίσω, με πολύ κέφι και ενέργεια.

Τους dRom αποτελούν οι: Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν, πλήκτρα, Βασίλης Αθανασίου: κλαρίνο, σαξόφωνο, Γιάννης Καρακαλπακίδης: Ηλεκτρική κιθάρα, Γιώτης Κιουρτσόγλου: ηλεκτρικό μπάσο, Χρήστος Τάσιος: τύμπανα.

Στις 24 Σεπτέμβρη, στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα «Το ακορντεόν στα Βαλκάνια». Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Θάνος Σταυρίδης, καθηγητής ακορντεόν στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου και υπεύθυνος καθηγητής παραδοσιακού ακορντεόν της σχολής Μουσικής Επιστήμης Και Τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η λήξη του σεμιναρίου στις 15:00 θα σηματοδοτήσει και τη λήξη του 2ου Φεστιβάλ Ακορντεόν.

Τιμή Εισόδου: 7€
Τιμή συμμετοχής στο σεμινάριο: 20€