Το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας ολοκληρώνει την πολιτιστική του διαδρομή το φετινό καλοκαίρι με την συναυλία «Οι συνθέτες της ψυχής μας» που θα γίνει, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο και που παρουσιάζει η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου.

Αυτή θα είναι η τελευταία εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ. Έτσι, ένα ακόμη φεστιβάλ ολοκληρώθηκε για τον Πολιτιστικό Οργανισμό και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του, ο απόηχος του είναι θετικός, τόσο για τους Πατρινούς που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις του, όσο και για την ίδια την πόλη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ περιείχε πάνω από 85 εκδηλώσεις, ενώ ο προϋπολογισμός του δεν ξεπέρασε τις 170.000 ευρώ συνολικά. «Πιστεύουμε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κόσμου και στην ιστορία του» τονίζει ο διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Βασίλης Θωμόπουλος στο patrasevents.gr.

«Αυτά που είχαμε θέσει ως στόχος πριν από την έναρξη του φεστιβάλ τα πετύχαμε. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ταξίδεψαν σε όλες τις συνοικίες της Πάτρας, ο κόσμος τις αγκάλιασε και συμμετείχε σε αυτές, ενώ παράλληλα φιλοξενήθηκαν σημαντικές παραγωγές, με καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου».

Σίγουρα όμως, όπως παραδέχεται και ο κ. Θωμόπουλος, υπάρχουν αδυναμίες και σημεία που χρειάζονται βελτίωση. «Θα συζητήσουμε αναλυτικά όλα τα τεκταινόμενα για το φεστιβάλ, κάνοντας τον απολογισμό και την αυτοκριτική μας, κοιτάζοντας να παρουσιάσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα την νέα χρονιά.

Είναι γεγονός ότι οι εκδηλώσεις θα μπορούσαν να ήταν περισσότερες, όμως με βάση τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, αλλά και αυτά της εποχής, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα αξιοπρεπές».