Η δράση, η κίνηση, το παιχνίδι και η χαρά περνάει Στου Φεγγαριού την Άκρη...

Πολιτισμός και παιδεία είναι δυο λέξεις στενά δεμένες μεταξύ τους και επειδή η μία προϋποθέτει την άλλη, η μία οδηγεί στην άλλη, βρεθήκαμε σε έναν πολύ όμορφο χώρο πολιτιστικών δράσεων στην Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στην Άνω Πόλη!

Πρόκειται για ένα "κουκλόσπιτο" αν μπορούμε να το πούμε έτσι στο οποίο η παιδαγωγός προσχολικής αγωγής και εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής κα. Αμαλία Ζυγούρη δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά χορταίνουν παιχνίδι, εικόνες και μυρωδιές.

Καθημερινά εργαστήρια υποδέχονται μικρούς και μεγάλους που πειραματίζονται, παίζουν και σκηνοθετούν τον δικό τους κόσμο μέσα από διάφορες δράσεις που κρύβουν αρκετό αυθορμητισμό και φαντασία...


Οι συμμετέχοντες αντί-δρουν στις δράσεις και διδάσκονται μέσα από ένα γοητευτικό παιχνίδι που περιλαμβάνει από θεατρικά δρώμενα και χρώματα, πινέλα, φανταστικά υλικά και απόλυτη ελευθερία της έκφρασης.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους ενώ το και αναπτύσσονται ελεύθερα βαδίζοντας σε καινούρια μονοπάτια ψυχαγωγίας που φτάνουν μέχρι το... φεγγάρι!


Σε αυτόν τον χώρο που χαρακτηρίζεται από τα έντονα χρώματα και την οικείοτητα που αποπνέει όλοι μπορούν να συμμετάσχουν είτε στα πρωινά είτε στα απογευματινά εργαστήρια.

Οι γονείς με παιδάκια άνω των 3 ετών μπορούν να μείνουν ήσυχοι όσο τα παιδιά τους παίζουν, κατασκευάζουν,ενθαρρύνται, εφράζονται ελεύθερα, έρχονται σε επαφή με υλικά που οξύνουν τις αισθήσεις και αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες και γνώσεις.

Μέσα από οργανωμένο παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, να κοινωνικοποιούνται ομαλά και να τολμούν δημιουργικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους έφηβους αλλά και τους ενήλικες που ψάχνουν απαντήσεις, που εκφράζονται με τόλμη. Αντικείμενα, τραγούδια, κείμενα, εικόνες κρύβουν λέξεις, κρύβουν συναισθήματα που όλοι μπορούν να ανακαλύψουν.

Με πολλές ιδέες ακόμα και για τα parties των μικρών φίλων μας στον χώρο πολιτιστικών δράσεων "Στου Φεγγαριού την άκρη" τα πάντα μπορούν να συμβούν.