Η Κινηματογραφική Ομάδα της Λέσχης σας καλεί την Παρασκευή 15-9 στις 8.30 στα σκαλιά της Αγ. Νικολοάου με την ταινία ''This is England'' (2006) σε σκηνοθεσία του Shane Meadows.

Μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα της επί Thatcher Αγγλίας κι ενώ ο πόλεμος στα Falkland μαίνεται, ένα παιδάκι αντιμετωπίζει την απόρριψη των συνομηλίκων του αλλά γίνεται δεκτό σε μια παρέα skinhead. Ο μικρός Shaun (Thomas Turgoose) περνάει από το περιθώριο του σχολείου στο επίκεντρο της προσοχής μίας παρέας περιθωριακών, γνωρίζει τον κώδικα επικοινωνίας και το dress-code τους ενώ βιώνει και μία πρόωρη ερωτική εμπειρία. Όταν όμως επιστρέψει από τη φυλακή ένας μέλος με ακροδεξιές θέσεις η παρέα θα χωριστεί και οι μισοί θα κατηχηθούν σε εθνικιστικά παραληρήματα, μαζί κι ο Shaun, επηρεασμένος από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του στα Falkland.

Η ταινία αποτελεί ένα ψυχογράφημα του κινήματος των skinhead και της ακροδεξιάς στο μεγάλο νησί. Σε φόντο τοποθετείται η κοινωνία της θατσερικής Αγγλίας, όπου η εθνική υπερηφάνεια κι ο συντηρητισμός έπαιζαν σημαίνοντα ρόλο. Στο ρόλο του Shaun επιλέγεται ένα παιδάκι, συμπαθέστατο στα χαρακτηριστικά, το οποίο και βουτά σε γεγονότα ξένα προς τη φύση του. Έτσι ο πιτσιρικάς σηκώνει μπατζάκια, ξυρίζει τα μαλλιά, φορά martins. Οι κοινωνικοί συσχετισμοί που τονίζει ο Meadows είναι περιττό να σκιαγραφηθούν παραπάνω . Φτωχά παιδιά, άνεργα, εισέρχονται στο φαύλο κύκλο της εκκεντρικότητας και της αποξένωσης.

Σας περιμένουμε !


This Is England - trailer