«Οι μισθοί -φιλοδωρήματα των 360 ευρώ τον μήνα δεν υπηρετούν την φανερή επικοινωνιακή αγωνία της κυβέρνησης να παρουσιάσει ένα πειστικό success story στο μέτωπο της απασχόλησης», αναφέρει σε δήλωση της το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, με αφορμή την δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την πορεία της ανεργίας στην χώρα.

Η κ. Τραχήλη προσθέτει ότι «όσοι είμαστε μέσα στην αγορά, όσοι έχουμε επαφή με τον κόσμο και την πραγματική οικονομία καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει και πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι οι κυβερνητικοί σχολιασμοί περί υποχώρησης της ανεργίας».

Και σημειώνει ότι «στην Πάτρα, στο Αίγιο, στην Αχαΐα, χιλιάδες νέες και νέοι καθημερινά αποδύονται σε αγώνα με σκοπό να βρουν απασχόληση και εισόδημα, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση, με τις επιλογές της, εκπέμπει σήμα αποθάρρυνσης προς τους επενδυτές».

Παράλληλα η κ. Τραχήλη επισημαίνει ότι η μερική απασχόληση – το παρτ τάιμ- έχει γίνει, πλέον, καθεστώς καθώς σήμερα περισσότεροι είναι στην χώρα οι εργαζόμενοι που δουλεύουν λίγες ώρες την ημέρα, περιστασιακά και με χαμηλό εισόδημα, απ’ όσους διατηρούν μια θέση πλήρους απασχόλησης.

«Όλα αυτά δείχνουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στο πεδίο της ανεργίας. Και, εν γένει, στο πεδίο της οικονομίας όπου απλώς η κρίση ανατροφοδοτείται χωρίς κυβερνητικές πρωτοβουλίας για επιστροφή σε ρυθμούς κανονικότητας», καταλήγει η κ. Τραχήλη.