Θυμάστε την μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομικής Δύναμης, έξω από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο της Πάτρας, κατά την διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, στις αρχές του καλοκαιριού;

Αστυνομικοί με πολυβόλα στα χέρια τους, ΜΑΤ με κλούβες έξω από το σχολείο και όλο αυτό το σκηνικό επειδή έδιναν εξετάσεις οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου.

Κάποιοι από αυτούς μάλιστα έδιναν με στόχο να περάσουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε ένας υποψήφιος κρατούμενος μαθητής κατάφερε και πέρασε σε Νομική Σχολή, δικαιώνοντας την προσπάθεια τη δική του και των εθελοντών καθηγητών του.

Πρόκειται για τον ίδιο μαθητή - κρατούμενο που είχε μεταφερθεί και πριν από δύο χρόνια στο Εσπερινό Λύκειο της πλατείας Βουδ, δίνοντας τότε προαγωγικές εξετάσεις για να περάσει στην Γ’ Λυκείου.

Ο κρατούμενος-μαθητής πρόκειται να γίνει φοιτητής και σίγουρα ανοίγει ένας νέος δρόμος μπροστά του ώστε να έχει μια καλύτερη ζωή τα επόμενα χρόνια, αλλά και να προσαρμοστεί ομαλά στην κοινωνία. Όλα αυτά χάρη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και στην δική του θέληση.