Το ογκώδες  βιβλίο «Οι συνθέτες της ψυχής μας» του πολυγραφότατου συγγραφέα Κώστα Παπασπήλιου, το οποίο περιλαμβάνει τις βιογραφίες των 24 μεγαλύτερων Ελλήνων λαϊκών δημιουργών, θα διανεμηθεί εντελώς δωρεάν στους ακροατές της ομώνυμης συναυλίας που παρουσιάζει η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) στο Αρχαίο Ωδείο.

Πρόκειται για το επιτυχημένο πόνημα του Κώστα Παπασπήλιου που κυκλοφόρησε αρχικά από την «Εμπειρία Εκδοτική» το 2008 και τώρα εκδίδεται εμπλουτισμένο και ανανεωμένο σε δεύτερη έκδοση, ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία της Πάτρας.

Χορηγός της έκδοσης του βιβλίου «Οι συνθέτες της ψυχής μας» είναι η εταιρεία διανομής τροφίμων «Μπαγιώργος Α.Ε»

Το διαχρονικό έργο των 24 αξεπέραστων λαϊκών συνθετών αναδεικνύεται στη μεγάλη συναυλία (ώρα 21.00) στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Λένα Αλκαίου και οι Πατρινοί τραγουδιστές Δημήτρης Δημόπουλος, Διονυσία Καρόκη και Γιούλη Ασημακοπούλου, θα συνοδεύονται από τα 60 μπουζούκια του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, ερμηνεύοντας αθάνατες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου. Πασίγνωστες συνθέσεις των: Πλέσσα, Σπανού, Βαμβακάρη, Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Νικολόπουλου, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Κουγιουμτζή, Καλδάρα, Πάνου, Μούτση, Λεοντή, Κουγιουμτζή Μαρκόπουλου, Σαββόπουλου και Χατζηνάσιου.

Συμμετέχουν, σε μία ανατρεπτική καλλιτεχνική σύζευξη με την ορχήστρα των μπουζουκιών, δύο Κουαρτέτα πνευστών και βιολιών, καθώς και ένα σύνολο ακορντεόν.

Την πρωτότυπη ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, θα έχει ο πατρινός Μο Θοδωρής Γεωργόπουλος.

Την σκηνοθεσία «υπογράφει» ο Θάνος Μπαλαφούτης, την παρουσίαση και την οργάνωση παραγωγής ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος, την ιστορική τεκμηρίωση ο Κώστας Παπασπήλιος, ενώ την αφήγηση θα κάνει ο Λάκης Βανταράκης.

Η προπώληση των εισιτηρίων, που τιμώνται 10 ευρώ, θα ξεκινήσει από την προσεχή Δευτέρα στα καταστήματα:

«Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32),

«Discover» (Βούρβαχη 3),

καθώς και από την Σχολή Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων «Εν Χορδώ» (Π. Δημητροπούλου 10)

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογο «Αγκαλιά-Ζω»

Ώρα ενάρξεως συναυλίας: 21.00

Ώρα προσέλευσης: 20.00

Για πληροφορίες, στο τηλ. 2610-314.935