Ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχαν οι διοικούντες και οι εργαζόμενοι του Κωνσταντοπούλειου Ευγηρείου Ιδρύματος και Χρονίως Πασχόντων, με την υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Θεανώ Φωτίου.

Η συνάντηση έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα, στο γραφείο του υπουργού, παρουσία βουλευτών, του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρο Πάτρας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να αποφευχθούν οι μειώσεις προσωπικού και μισθών στο ίδρυμα που αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα επιβίωσης. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να συγκεντρωθεί, σε πρώτη φάση μέσα από ποσά που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αλλά και από επιχορήγηση ποσοστού από το Λαϊκό Λαχείο που αντιστοιχούν σε επιχορηγήσεις προνοιακών ιδρυμάτων, ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ.

Με αυτή την απόφαση αποτρέπεται η μείωση του προσωπικού, χωρίς όμως να δίνεται μία οριστική λύση στο πρόβλημα της επιβίωσης του ιδρύματος, το οποίο σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του, αναζητά σε βάθος διετίας πόρους της τάξεως των 550 χιλ. ευρώ προκειμένου να αποτραπεί το οριστικό λουκέτο.