Το σεξ δεν χαρίζει μόνο απόλαυση και στα δύο φύλα αλλά ταυτόχρονα έχει σημαντικά οφέλη για τη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.

Μια υγιής σεξουαλική ζωή βελτιώνει αρκετούς τομείς στη ζωή μας, πράγμα που δεν γνωρίζουν πολλοί ενώ η έλλειψη σεξ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά.

Δείτε παρακάτω τρία πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα όταν δεν κάνουμε σεξ για πολύ καιρό...

1. Έντονο στρες

Η απελευθέρωση ευεργετικών ορμονών κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης συνδυάζεται με καταστολή της ορμόνης του στρες. Παράλληλα, το σεξ βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των παλμών της καρδιάς όταν αντιμετωπίζουμε στρες. Επομένως η έλλειψη σεξ αυξάνει το άγχος που αισθανόμαστε.

2. Xειρότερος ύπνος

Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του σεξ χαλαρώνουν τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και μας προετοιμάζουν για τον ύπνο, σύμφωνα με την ερευνήτρια Σίντι Μέστον από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Παράλληλα, με την επίτευξη του οργασμού απελευθερώνεται προλακτίνη, η οποία παράγεται φυσικά από τον οργανισμό όταν κοιμόμαστε. Χωρίς τις πολύτιμες αυτές ουσίες, το σώμα και το μυαλό παραμένουν σε ένταση και είναι πιο δύσκολο να κοιμηθούμε.

3. Το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται πιο ευάλωτο

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Wilkes διαπίστωσαν ότι οι νέοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα διαθέτουν κατά 30% περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους αντιστέκεται πιο αποτελεσματικά σε κάθε είδους λοιμώξεις, καταλήγει το baby.