Θέλετε να παντρευτείτε και ο γάμος σας να κρατήσει πάνω από πέντε χρόνια; Αν ναι, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι η ιδανικότερη ηλικία για να παντρευτεί κάποιος μόλις «κατοχυρώθηκε»! 

Ερευνα που εξέτασε τη συχνότητα των διαζυγίων από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα διαπίστωσε ότι τα άτομα που παντρεύτηκαν μεταξύ των ηλικιών 28-32 ετών, είχαν λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουν στα επόμενα χρόνια.

Ο κοινωνιολόγος Nick Wolfinger με δεδομένα έξι ετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ηλικίες 28-32 ετών ήταν οι καλύτερες για έναν επιτυχημένο γάμο.

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποδείξει ότι όσο μεγαλύτερος παντρευόταν κάποιος, τόσο λιγότερες πιθανότητες είχε να χωρίσει, κάποια στιγμή.

Τα πρόσφατα ευρήματα, όμως, δείχνουν ότι οι ηλικίες που κορυφώνεται η συχνότητα των διαζυγίων είναι στα πρώτα χρόνια των 20 ( και μάλιστα στα πρώτα πέντε χρόνια του γάμου) και σε γάμους που γίνονται πάνω από 45 χρονών.

Σύμφωνα με τη μελέτη η πιθανότητα διαζυγίου αυξάνεται κατά 5% για κάθε έτος, αν ο γάμος πραγματοποιηθεί μετά τα 45.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, την οικογενειακή κατάσταση, την εκπαίδευση, τα θρησκευτικά «πιστεύω», το σεξουαλικό προσανατολισμό καθώς και από το μεγέθους της μητροπολιτικής περιοχής στην οποία ζούσαν οι συμμετέχοντες.

Ωστόσο, υπάρχουν προηγούμενα ευρήματα ερευνών που έρχονται σε αντίθεση με τη μελέτη του Wolfinger. Ανάλυση του Phillip Cohen, από το Πανεπιστήμιο του Maryland, ο οποίος διεξήγαγε μια έρευνα που αποσκοπούσε να εντοπίσει την ιδανικότερη ηλικία γάμου για τις γυναίκες, έδειξε ότι η καταλληλότερη ηλικία για να παντρευτεί μία γυναίκα είναι μεταξύ 45-49 ετών.