Σε ανακοίνωση του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ ΑΕΙ Πάτρας, επισημαίνεται ότι:

"Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση των παρατάξεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που αξιοποιώντας τη μαζική αντιγραφή 106 φοιτητών του
τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές του δικαιώματος στη μόρφωση. Θυμίζουμε ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που εδώ και χρόνια στηρίζουν την πολιτική στην παιδεία, η οποία  έχει τσακίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τα παιδιά των λαϊκών
οικογενειών.

Είναι οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται τις συνέπειες αυτής της πολιτικής ώστε να στήνουν μηχανισμούς εκμετάλλευσης και ρουσφετιών, για να σπέρνουν υποταγή και συμβιβασμό.

Εξίσου προκλητική είναι η στάση της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στα ήδη διαλυμένα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας , με τα νέα νομοσχέδια για την παιδεία.

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές δίνουν με ψηλά το κεφάλι τον αγώνα της μόρφωσης και των σπουδών, μεγάλο κομμάτι τους ταυτόχρονα δουλεύει για να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Να βάλουν στην άκρη τέτοιες μεθόδους συνδιαλλαγής που χρησιμοποιούν οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ για να τους κρατούν με σκυμμένο κεφάλι, αλλά και όσους ψάχνουν αφορμή από τέτοια περιστατικά , με στόχο το χτύπημα της οργανωμένης πάλης. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για ολοκληρωμένη μόρφωση, δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα."