Οι απόπειρες για να κάνουν οι καθηγητές εκπαίδευση σε χαλαρό στιλ και έξω από την τάξη συνήθως αποτυγχάνουν...

Αν βέβαια το "χαλαρό" στυλ μεταφερθεί σε μια αίθουσα που διαφέρει -πέρα από τους κλασικούς τέσσερις τοίχους που έχουμε συνηθίσει- τότε επιτυγχάνεται κάτι πολύ καλύτερο.

Ένα οικείο κλίμα που επιζητούν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές για να παραχθεί ουσιαστική γνώση. Επισκεφθήκαμε το IEK Euroteam στην Αγίου Ανδρέου και Παντανάσσης 4 στην "καρδιά" της Πάτρας, αφενός για να μάθουμε για τις ειδικότητες που διδάσκουν τη νέα χρονιά -στα πλαίσια της συζήτησης μας με τον κ. Αλέκο Χριστόπουλο- και αφετέρου να γνωρίσουμε τον χώρο.

Σίγουρα η πρώτη επαφή με οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν αρκεί για τους περισσότερους ενδιαφερομένους, φτάνει όμως για να μας γίνει το "κλικ".

Και έγινε! Η διδασκαλία, τα πολυμέσα, οι δυνατότητες πρακτικής εξάσκησης είναι αφορμές για να βυθιστεί ο μαθητής στην γνώση και να βρει τα δικά του μονοπάτια στην κατεύθυνση που αυτός επιθυμεί.

Το ΙΕΚ Εuroteam, μας δείχνει τον... δρόμο!


Είναι ένα κτίριο ανακαινισμένο και λειτουργικό που σε 1500 τ.μ. δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες σπουδών αλλά και ευχάριστης παραμονής στο χώρο.

Στους τρεις ορόφους λειτουργούν εξοπλισμένα εργαστήρια ανά ειδικότητα, σύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη και χώροι αναψυχής...

Με χρώματα που ηρεμούν το "μάτι" και ειδικό σχεδιασμό των αιθουσών διδασκαλίας αλλά και εποπτικά μέσα που καλύπτουν διαλέξεις και σεμινάρια που προσφέρονται η θεωρητική κατάρτιση των σπουδαστών είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία.

Φυσικά και υπάρχει δωρεάν απεριόριστη πρόσβαση στο internet αλλά και βιβλιοθήκη με ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία καθώς και επιστημονικά έντυπα και περιοδικά.

Τα εργαστήρια πάλι, γίνονται με σύμμαχο την τεχνολογία. Εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίων προδιαγραφών οι σπουδαστές δημιουργούν σε "πραγματικές συνθήκες" εργασίας με όλα τα απαραίτητα αναλώσιμα.

Σταθήκαμε ιδιαίτερα στο εργαστήριο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, στο αισθητικής και κομμωτικής με την υπογραφή κορυφαίων εταιριών, στο παιδαγωγικό το οποίο μάλιστα έχει μουσικά όργανα, κουκλοθέατρο και όλα τα απαραίτητα για την δημιουργία κατασκευών προσχολικής αγωγής, ενώ τέλος αξίζει να πούμε πως το εργαστήριο βοηθών φαρμάκου μοιάζει με πραγματικό "ερευνητικό κέντρο".


Στο ΙΕΚ Εuroteam λειτουργούν 25 μοναδικές ειδικότητες αιχμής...

Με εξαιρετικές υποδομές καλεί τους υποψήφιους σπουδαστές να γίνουν μέρος του μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς ομίλους στην Δυτική Ελλάδα.

Από το 2005 πρωτοπορεί στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση με την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Τμήματα λειτουργούν εκτός από την Πάτρα, σε Αγρίνιο, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Πύργο και Αμαλιάδα.

Ρωτήστε τους!