Ο Σύλλογος Δρομέων της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκηρύσσουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο Αγώνα Δρόμου της Λιμνοθάλασσας της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, 21.097 μέτρων, τον Αγώνα 5 χλμ. τρεξίματος και δυναμικού βαδίσματος, καθώς και τον Αγώνα 1.000 μ. για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ο Αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ και είναι αφιερωμένος στην μνήμη του μεγαλύτερου Μεσολογγίτη αθλητή μεγάλων αποστάσεων, Μαραθωνοδρόμου και Βαλκανιονίκη ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΖΟΠΟΥΛΟΥ.

Ο ημιμαραθώνιος θα γίνει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και ολόκληρη βρίσκεται σε προστατευόμενο περιβάλλον NATURA, μεγάλης οικολογικής σημασίας, προστατευόμενο από την συνθήκη RAMSAR. Μάλιστα τμήμα της εν λόγω διαδρομής μήκους 8 περίπου χιλιομέτρων διασχίζει τον μοναδικό στην Ελλάδα ασφάλτινο δρόμο μέσα σε θάλασσα, ο οποίος ξεκινά από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και καταλήγει στην περιοχή Τουρλίδα, στην οποία αντικρίζεις το Ιόνιο Πέλαγος. Η διαδρομή είναι μετρημένη και θα αναγράφεται ανά 1 χιλιόμετρο, ενώ έχει μηδενική υψομετρική διαφορά. Σε όλο το μήκος της θα είναι φυλασσόμενη από την Τροχαία, και το Λιμενικό Σώμα. Το όριο χρονικής ολοκλήρωσης για τον ημιμαραθώνιο δρόμο καθορίζεται σε τρεις (3) ώρες από την εκκίνηση, ενώ το όριο χρονικής ολοκλήρωσης για τον αγώνα των 5 χλμ καθορίζεται σε μία (1) από την εκκίνηση. Μετά το πέρας των ως άνω χρονικών ορίων οι αθλητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη. Οι αγώνες ιδίως αυτοί των 5 χλμ. και του ημιμαραθωνίου θα διεξαχθούν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Ο αγώνας είναι ανοιχτός λαϊκός και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 18 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 18 χρονών και πάνω (γεν. 1999 και μεγαλύτεροι).

Δήλωση συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική μορφή στο site του Συλλόγου Δρομέων Ι. Π. Μεσολογγίου, όπου υπάρχει σχετική φόρμα.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να συνοδεύεται με online πληρωμή (paypal, ή πιστωτική κάρτα) ή με κατάθεση του αντίστοιχου αντιτίμου στον κάτωθι λογαριασμό της Τράπεζας ALPHA BANK IBAN GR3101401040104002340019082 (δικαιούχος Κατσούρας Παναγιώτης), μόνο όσον αφορά τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, όπου υπάρχει κόστος συμμετοχής και όχι για τους υπόλοιπους αγώνες. Το αποδεικτικό της κατάθεσης πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο e-mail : [email protected] ως είναι ή απλά ο αριθμός και η τράπεζα κατάθεσης. Επίσης το αποδεικτικό κατάθεσης πρέπει να παρουσιάζεται κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής ενώ στην αιτιολογία πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του αθλητή-τριας που θα λάβει μέρος στον αγώνα.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή θα πρέπει ο κάθε αθλητής και αθλήτρια να έχει δηλωθεί μέχρι τη Τετάρτη 11-10-2017. Όσοι προσέλθουν την ημέρα του αγώνα δίχως προηγηθείσα συμμετοχή ή δηλώσουν πέραν της ημερομηνίας λήξης των εγγραφών, δεν θα πάρουν αριθμό και δεν θα αναφέρονται στα αποτελέσματα.

Κόστος συμμετοχής 

Ημιμαραθώνιος 10€ με τεχνικό t-shirt 
Δωρεάν αγώνας 5 χλμ 
Δωρεάν παιδικός αγώνας 1000 μέτρων 

Μεταφορά δρομέων 

Όσοι αθλητές συμμετάσχουν τόσο στον αγώνα των 5 χλμ. όσο και στον Ημιμαραθώνιο και χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας θα τύχουν έκπτωσης 50% στο εισιτήριο για την μεταφορά τους στο Μεσολόγγι και την επιστροφή τους στον τόπο προορισμού τους. 

Κληρώσεις 

Ακόμη θα κληρωθούν 4 ζεύγη αθλητικά παπούτσια στους συμμετέχοντες των αγώνων των 5χλμ. και του ημιμαραθωνίου δρόμου, προσφορά της εταιρίας Saucony. Συγκεκριμένα θα κληρωθούν δυο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια για τους συμμετέχοντες στον αγώνα των 5 χλμ. και δύο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια για τους συμμετέχοντες του ημιμαραθωνίου δρόμο