Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε με αφορμή το opening και τέταρτου καταστήματος της αλυσίδας «Μπουκιά και συχώριο» στο Μαρούσι, που κινείται στη λογική του delivery.

Αν και οι μαγειρικές εκπομπές παραμένουν δημοφιλείς και ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό, δεν δέχτηκε καμία πρόταση για τη νέα σεζόν.

«Τα κανάλια θεωρούν ότι ο κύκλος μου στην τηλεόραση έχει κλείσει, με την έννοια ότι αναζητούν νέα πρόσωπα και εγώ δεν είμαι ούτε στην πρώτη ηλικία ούτε φρέσκος. Σήμερα, βέβαια, υπάρχει ένα πρόβλημα, το οποίο κατ’ εμέ είναι πολύ σοβαρό: Τα κανάλια δεν πληρώνουν τις εκπομπές μαγειρικής. Ζητούν από την εταιρία παραγωγής να σπονσοραριστεί από κάποια προϊόντα, να την πάρουν δωρεάν και μετά να βάλουν τις διαφημίσεις. Αυτό εμπεριέχει την εξής δυσκολία: Θα πρέπει στο μαγείρεμά σου να χρησιμοποιείς οπωσδήποτε το συγκεκριμένο προϊόν, κάτι το οποίο είναι πολλές φορές αδύνατο.Αν είχα σπόνσορα ένα ελαιόλαδο ή έναν μανάβη, θα μπορούσα πολύ εύκολα να κάνω τέτοιες εκπομπές. Αν όμως, για παράδειγμα, είχα μία μαγιονέζα ή μία κέτσαπ και θα υποχρεωνόμουν να τη βάλω στις σαρδέλες, τότε δεν θα το έκανα με τίποτα» λέει με ειλικρίνεια.

Όταν η συζήτηση πηγαίνει στο πώς βλέπει τις σημερινές μαγειρικές παραγωγές, είναι αφοπλιστικός.

«Δεν έχουν να δείξουν πολλά. Το μεγάλο προτέρημα που είχα εγώ ήταν ότι έκανα μία εκπομπή και κοιτούσα στα μάτια τον τηλεθεατή. Εάν μέσα από μια εκπομπή θελήσεις να κάνεις τον έξυπνο μάγειρα ή τον γκόμενο μάγειρα, το έχασες. Σε πολλές περιπτώσεις η μαγειρική στην τηλεόραση έχει γίνει lifestyle και κοινότοπη» υποστηρίζει και προσθέτει: «Από την άλλη, αυτήν την περίοδο, δεν υπάρχουν και τα χρήματα για να υποστηρίξεις ένα κόνσεπτ μαγειρικής με ταξίδια».