Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017, το Vans Shop Riot Series πραγματοποίησε την τελευταία του στάση στην Αθήνα, για τη πραγματοποίηση των Ελληνικών Προκριματικών.

Περισσότεροι από 800 θεατές από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, συγκεντρώθηκαν στο Maroussi Skatepark του ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσουν τη 4η διεξαγωγή του Vans Shop Riot στην Ελλάδα.

Το skateboarding στις καλύτερες στιγμές του, skate shop battles, 1 διαγωνισμός καλύτερου trick από την Monster και ένας ακόμη από τη Nixon, όπως και δύο challenges από το SkateYou app, ήταν τα κεντρικά γεγονότα μίας ημέρας αφιερωμένης στο skate και την υποστήριξη της skate κουλτούρας της χώρας μας.

Το skatepark διακοσμήθηκε με το λογότυπο του φετινού Vans Shop Riot από τον local legend Billy Gee, και αποτέλεσε το καλωσόρισμα για τα 7 συμμετέχοντα skate shops αλλά και της νέας γενιάς skaters. Ο Danny Wainright (EMEA Skateboard Team Manager από το 2010 και ιδιοκτήτης του project Elite club), ο Sam Partaix (μέλος της οικογένειας της Vans αλλά και του skate team της, τα τελευταία 7 χρόνια) και ο Θωμάς Γαλάνης (θρύλος της ελληνικής skateboarding σκηνής) αποτέλεσαν μέρος της εκπληκτικής φετινής κριτικής επιτροπής!

Μία μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στο MicroXtreme και το Slut Boardshop έλαβε χώρα στους τελικούς της διοργάνωσης. Το MicroXtreme κατέκτησε την πρώτη θέση, το έπαθλο των 1000 ευρώ, όπως και το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης στο Μιλάνο, στον οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Ο Θάνος Πάνου από το Slut Boardshop κυριάρχησε στον διαγωνισμό Nixon Best Trick, ενώ ο Arthur Kiviliov στον Monster Best Trick κάνοντας ένα εξαιρετικό backside big spin lipslide, στη μεγαλύτερη κουπαστή του πάρκου, και κερδίζοντας τελικά έτσι το έπαθλο των 300 ευρώ.

Οι skaters έβγαλαν τα παπούτσια τους, κάτι που θύμισε το skate στυλ της χρονιάς ’92-’94, και πραγματοποίησαν τα μεγαλύτερα ollies τους στα πλαίσια του διαγωνισμού του SkateYou app.

Μπύρες, μουσική και hot dogs. Αυτά όπως και όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσαν πως αυτό σημαίνει αληθινό skateboarding και όμορφες στιγμές!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

► Vans Shop Riot

1. MicroXtreme

2. Slut Boardshop

3. Color Skateshop

► Best Trick Nixon

1. Θάνος Πάνου

► Best Trick Monster

1. Arthur Kiviliov

► SkateYou Barefoot Challenge

1. Δημήτρης Βασιλείου

2. Πάνος Λούπης

3. Σόλων Χαριτωνίδης

► SkateYou Longest Challenge

1. Θανάσης Αραμπούλης