Δύο ψυχές συναντιούνται στις κορυφές του βουνού με φόντο κοντινό το μπλε του ουρανού, σε μία ύπαιθρο που έχει τα χαρακτηριστικά της ελληνικής γης και της Μεσογείου.

Το σύμπαν μοιάζει να δομείται με ένα τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι ψυχές αυτές να συναντηθούν, ενώ από την πλευρά του, το ερωτευμένο ζευγάρι (σε αυτό που ανήκουν οι δύο ψυχές) έχοντας τους δικούς του κωδικούς επικοινωνίας, κάνει την δική του αγωνιώδη προσπάθεια, περνώντας μέσα από διάφορους ψυχικούς λαβύρινθους για να γίνει αυτή η συνάντηση εφικτή.

Η «Δρακοκορυφή» (στα αγγλικά «Dragon’s Summit»), η ταινία μικρού μήκους που ετοιμάζει ο Πατρινός σκηνοθέτης, Παναγιώτης Κορδάς (γιος του αντιδημάρχου Χρήστου Κορδά) έχει, από αυτή την άποψη ένα ποιητικό περιεχόμενο που μεταφέρεται στην δική μας πραγματικότητα μέσα από εικόνες, λέξεις και λόγια.

Η υπόθεση της ταινίας με το ζευγάρι που μπορεί και βρίσκει τους συνεκτικούς του δεσμούς για να μπορεί να είναι μαζί μακριά από τον κόσμο, μόνο στο βουνό και στην άγρια ομορφιά της φύσης, είναι ένα θέμα που δίνει στον δημιουργό το έδαφος για να περάσει ποικίλα μηνύματα, μετασχηματίζοντας τον νεανικό έρωτα σε μία ρομαντική περιπέτεια.


«Στην πραγματικότητα η ταινία είναι μία ρομαντική περιπέτεια εποχής, όσο και αν ο όρος μοιάζει κάπως αδόκιμος και γενικώς» τονίζει ο Παναγιώτης Κορδάς στο patrasevents.gr.

«Δύο νέοι, με διαφορετικούς χαρακτήρες ο καθένας, ενώνονται και αναπτύσσουν μία δική τους επικοινωνία που όμως λειτουργεί αποκλειστικά στο βουνό, με φόντο την μεσογειακή οροσειρά.

Η συνάντησή τους γίνεται κάτω από συγκεκριμένους όρους, χρόνους και μέρη, ενώ το φιλμ καταγράφει την προσπάθεια και την περιπέτεια που περνάει ο καθένας  τους έως ότου συναντηθούν».

Πρόκειται για έναν έρωτα του βουνού, σε μία εποχή που δεν υπάρχουν τα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο (διαδίκτυο, κινητή τηλεφωνία), ενώ το φιλμ συνδυάζει στοιχεία από ντοκιμαντέρ και ταινία μυθοπλασίας.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν πραγματοποιηθεί στα βουνά του Καρπενησίου, στην νότια, αλλά και στην βόρεια οροσειρά, ενώ τους δύο ρόλους ενσαρκώνουν δύο νέοι ηθοποιοί, δύο παιδιά που έχουν άμεση σχέση με την Πάτρα, ο Αντώνης Κυριάκης, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ και η Πέτρα Μαυρίδη, χορεύτρια και ηθοποιός που ξεκίνησε και αυτή από την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το συνεργείο για τα γυρίσματα της ταινίας αποτελείται από συμφοιτητές του Παναγιώτη Κορδά που σπουδάζει σκηνοθεσία στο University Of Arts στο Λονδίνο, οι οποίοι και προθυμοποιήθηκαν να τον βοηθήσουν.


Making movies in Greece!

Η ταινία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της, σε αυτό του μοντάζ και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Πρόκειται για την έκτη ταινία μικρού μήκους του Πατρινού σκηνοθέτη που ήδη έχει στο ενεργητικό του και δύο ντοκιμαντέρ.

«Αρχικός μας σκοπός είναι η ταινία να ταξιδέψει στις Κάνες» τονίζει ο σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας: «Από εκεί και πέρα επιδίωξη μας είναι να πάρει μέρος και σε άλλα φεστιβάλ, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Θέλουμε η ταινία να ταξιδέψει σε όσα περισσότερα φεστιβάλ. Αυτός άλλωστε ήταν ένας και από τους λόγους της δημιουργίας του φιλμ»».

Πέρα από τον σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας Παναγιώτη Κορδά, αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των βασικών συντελεστών του φιλμ. Διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Vlad Vlad Gedroics Production design/ Costumes: Clodagh Treacy και Make-Up Artist η Laura Karklina.