Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας τονίζει τα εξής: «Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καταγγέλλει τις άκυρες, αυθαίρετες και καταχρηστικές απολύσεις δύο (2) εργαζομένων με σχεδόν 20 χρόνια προϋπηρεσία, στις οποίες προχώρησε πρόσφατα η Διοίκηση του ΟΠΑΠ, αναδεικνύοντας το στυγνό της εργοδοτικό πρόσωπο!

Η μεγάλη αυτή επιχείρηση που λέγεται ΟΠΑΠ,  δεν έχει (παρανόμως) ούτε Κανονισμό Προσωπικού, ούτε διαδικασίες αξιολόγησης. Έτσι μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων ασύστολα. Από τη μια να προσλαμβάνει ρουσφετολογικά προσωπικό και από την άλλη να απολύει ως «ανεπαρκείς» εργαζόμενους με πολυετή υπηρεσία, στήνοντας αξιολογήσεις κατά το δοκούν.

Ο ΟΠΑΠ είναι από τις πλέον κερδοφόρες εταιρείες στη χώρα και με συνεχείς διαφημίσεις προβάλλει τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί, καθώς και τις χορηγίες που κάνει στον τομέα του Αθλητισμού. Καμία όμως Κοινωνική Ευθύνη δεν επιδεικνύει στους εργαζόμενους και τους εκπροσώπους τους. Ο ΟΠΑΠ οφείλει τώρα να  αποδείξει ότι σέβεται πραγματικά τους εργαζόμενους και το Σωματείο, οφείλει άμεσα να ανακαλέσει τις άκυρες και καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων μας.

Ο ΟΠΑΠ αντί να απολύει, θα πρέπει να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να μην κωλυσιεργεί συστηματικά  και να  προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στη σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας με ικανοποιητικούς μισθολογικούς και θεσμικούς όρους, που αντιστοιχούν στη κερδοφορία του».