Κλήση για φωτιά σε κάδους απορριμάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το περιστατικό συνέβη στον Ρωμανό Πατρών τις πρώτες πρωινές ώρες και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση της οδού Αγίου Δημητρίου με την παράπλευρη οδό της Περιμετρικής και πλησίον του Δάσους του Ρέματος Ρωμανού. 

Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε στους κάδους περίπου τις 2:30 τα ξημερώματα, ώρα που φυσούσε έντονος άνεμος στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει: "Έγινε γρήγορα αντιληπτή και εκλήθη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών όταν γέμισε η ατμόσφαιρα από πυκνό νέφος καπνού λόγω της καύσης των απορριμμάτων το οποίο εγκλωβίστηκε εν συνεχεία στα δωμάτια των κοντινών οικιών.

Με τις ταχύτατες εναλλαγές στη φορά του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν στους κοντινούς θάμνους τοπικής βλάστησης αλλά χάρις στην έγκαιρη επέμβαση του προσωπικού του Πυροσβεστικού οχήματος που έφτασε γρήγορα στο χώρο της φωτιάς, έγινε άμεση κατάσβεση και αποφεύχθηκε η περαιτέρω εξάπλωσή της (-σχετική φωτογραφία).

Υπογραμμίζεται ότι εξαιτίας της αφόρητης δυσοσμίας του καρκινογόνου καμένου πλαστικού που εισήλθε στις γύρωθε οικίες με τον αέρα, προκλήθηκε δυσφορία, δύσπνοια και βήχας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς κατοίκους με αναπνευστικά προβλήματα. 

Ύστερα από αυτό το συμβάν έχει δημιουργηθεί έντονος προβληματισμός στον Ρωμανό καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουν φωτιά οι κάδοι απορριμμάτων στη εν λόγω περιοχή.

Η πιο πρόσφατη ήταν περί τα τέλη Ιουνίου και ενώ φυσούσε άνεμος, πάλι τις 2:00 τη νύχτα είχε πιάσει φωτιά στο ίδιο σημείο, σε κάδους και είχε κληθεί ξανά η Πυροσβεστική. Υπενθυμίζεται πως λόγω της τότε απεργιακής κινητοποίησης στο προσωπικό καθαριότητας είχε σχηματιστεί λόφος σκουπιδιών πολλών μέτρων, μεταξύ άλλων και από σωρό αμέτρητων κλασέρ εταιρικών εγγράφων τα οποία ήταν ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, εκλύοντας στην ατμόσφαιρα εξαιρετικά δύσοσμα επικίνδυνα μείγματα αερίων καύσης πλαστικού. Σημειώνεται πως την εν λόγω περιοχή έχει επίσης σημαδέψει η παρουσία παλιότερα καμένου φορτηγού με σκορπισμένα τα αποκαΐδια του πέριξ αυτού.

Είναι άγνωστο εάν τα περιστατικά ήταν απλώς τυχαία συμβάντα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εύλογο να υπάρχει αυξημένη ανησυχία των κατοίκων. "