>Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
 
Στις 8.30 π.μ. επισκέφθηκε το 12ο Γυμνάσιο Πατρών, στις 9.00 π.μ. το 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και στις 9.30 π.μ. το σχολικό συγκρότημα Λάγγουρα (2ο Λύκειο, Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο) Πατρών.
 
Ο Θεοφιλέστατος στις ομιλίες του προέτρεψε τους μαθητές να τηρούν τους πνευματικούς, ηθικούς και φυσικούς νόμους, τους οποίους έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, για να μην βρεθούν ποτέ σε πνευματικά αδιέξοδα. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην φράση του Ισοκράτη «Της παιδείας οι μεν ρίζες πικρές, οι δε καρποί γλυκείς» ευχόμενος στους μαθητές σύντομα να δρέψουν τους καρπούς των κόπων τους. Τέλος, ευχήθηκε στους Διευθυντές των σχολείων, στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στους μαθητές και στους γονείς τους καλή σχολική χρονιά με κάθε ευλογία από τον Κύριο και πλούσια καρποφορία, μεταφέροντας παράλληλα τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.


Ιδιαίτερες ευχές έδωσε ο Θεοφιλέστατος στη νέα Διευθύντρια του 2ου Λυκείου κ. Κωστούλα Σύριου με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων υψηλών καθηκόντων της.

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε τους Διευθυντές και τα Γραφεία των Συλλόγων Διδασκόντων του Σχολικού Συγκροτήματος Λάγγουρα και τους ευχήθηκε τα δέοντα για τη νέα σχολική χρονιά.

Το απόγευμα μετέβη στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών όπου τέλεσε και εκεί την Ακολουθία του Αγιασμού.