Μία δεκαπεντάχρονη από τη Μινεσότα, την οποία επί ένα μήνα κρατούσαν αιχμάλωτη και βίαζαν τρεις άνδρες, κατάφερε να επανενωθεί με την οικογένειά της.

Όπως αναφέρουν οι αρχές της Αλεξάντρια, το κορίτσι βρέθηκε από περαστικό να διασχίζει τρέχοντας χωράφι στην κομητεία Γκραντ.

Σύμφωνα με την νεαρή κοπέλά, είχε απαχθεί πριν από περίπου έναν μήνα από τρεις άνδρες, οι οποίοι την κακοποιούσαν κατ'επανάληψη και με διάφορους τρόπους.

Πρόκειται για τους Thomas Barker (32), Steven Powers (20) και Joshua Holby, που συνελήφθησαν καθ'υπόδειξη της 15χρονης.

Κρατούνται με τις κατηγορίες της απαγωγής, της παράνομης κράτησης και της επίθεσης. Με βάση την προκαταρκτική έρευνα, ο Barker πλησίασε το κορίτσι, που ήδη γνώριζε και προσποιούμενος ότι χρειάζεται βοήθεια την οδήγησε στο αμάξι του και στη συνέχεια την μετέφερε στο σπίτι του όπου την έδεσε, την απείλησε και της επιτέθηκε.

Κατά τις τέσσερις περίπου εβδομάδες της απαγωγής της, η κοπέλα έπεσε πολλάκις θύμα βιασμού και από τους τρεις άντρες.

Για πρώτη φορά μετά από 29 μέρες, την περασμένη Τρίτη, η 15χρονη έμεινε μόνη και κατάφερε να δραπετεύσει. Αφού ζήτησε βοήθεια σε διάφορα γειτονικά σπίτια χωρίς αποτέλεσμα, αποφάσισε να διασχίσει τη λίμνη Τόμσον κολυμπώντας προκειμένου να βρει κάποιον να τη βοηθήσει, όπως και συνέβη.

Μετά την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε ότι το κορίτσι είχε πέσει πολλές φορές θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού ενώ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της αιχμαλωσίας της μέσα σε μία ντουλάπα.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Minneapolis Star Tribune", η οικογένεια του κοριτσιού ζήτησε από όλους να σεβαστούν την ιδιωτική τους ζωή καθώς οι έρευνες των αρχών είναι ακόμη σε εξέλιξη. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι αρχές της Αλεξάντρια την Τετάρτη, χαρακτήρισαν την 15χρονη "μία απίστευτη και θαρραλέα νεαρή γυναίκα".

Πληροφορίες: Star Tribune