Mια απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε κοντά στο ΚΕΤΧ της Πάτρας, στα Σύνορα!

Μια ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε τα τελευταία χρόνια σε ένα "σχεδόν" σπίτι στην περιοχή, κουβαλώντας τον δικό της "σταυρό" και προβλήματα. Χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς έπιπλα και τα απαραίτητα για την διαβίωση της, παρά μόνο με ότι μάζευε από τους κάδους ή δρόμους της Πάτρας, είχε στήσει το σπιτικό της, στο δωμάτιο αυτό (απέναντι από το εργοστάσιο του Δούρου) στο οποίο μάλιστα φιλοξενούσε και αδέσποτες γατούλες τις οποίες τάιζε με ότι έβρισκε ή της έδιναν.

Έπειτα από καταγγελία το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία εισέβαλε σε αυτόν τον χώρο και οδήγησαν την γυναίκα στο τμήμα προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία της ή και να εντοπίσουν κάποιον δικό της άνθρωπο.

Αφού έγιναν τα απαραίτητα από τις αρχές, η γυναίκα επέστρεψε στο "σπίτι" της και σοκαρισμένη αντίκρισε μόνο τα ερείπια του. Το δωμάτιο είχε γκρεμιστεί και μαζί με αυτό και τα υπάρχοντα της.

Όλα όσα είχε μαζέψει με το καρότσι της ήταν κάτω από τις πέτρες ενώ με πολύ προσοχή αναζητούσε το γκαζάκι που είχε για να μαγειρεύει για την ίδια και τα γατάκια που φρόντιζε.

Την ιστορία έφερε στο φως η συμπολίτισσα μας Μαργαρίτα Κανά η οποία σωστά επεσήμανε στο patrasevents.gr πως "Εννοείται πως έπρεπε να καθαριστεί ο χώρος αλλά δεν ήταν ανάγκη να το γκρεμίσουν το σπίτι της στο οποίο έβρισκε καταφύγιο μια ταλαίπωρη γυναίκα".

Να σημειώσουμε πως όσο ήταν στην περιοχή όπως αναφέρουν οι κάτοικοι δεν είχε ενοχλήσει κανέναν, ενώ η "φιγούρα" της να περιφέρεται στους δρόμους ήταν πολύ συνηθισμένη για όλους και κατά κάποιον τρόπο τους έχει ανησυχήσει πως πλέον μετά από το περιστατικό δεν την έχουν ξαναδεί.

Μια τέτοια συμπεριφορά από όπου και αν προέρχεται σίγουρα δεν δείχνει το ανθρωπιστικό μας πρόσωπο σαν κοινωνία.

Θα πρέπει τουλάχιστον οι αρμόδιοι φορείς να σπεύσουν να εντοπίσουν την άτυχη γυναίκα που μαζί με όλους όσους κοιμούνται στα παγκάκια αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα της πόλης που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν κάνει ή δεν μπορεί να κάνει κάτι για την εξάλειψη του φαινομένου!