Πόσοι άνδρες έπαθαν εμμονή με τον "Noνό" η αλλιώς "The Godfather";

Πόσοι ακόμα σινεφίλ δεν χρησιμοποίησαν την θρυλική ατάκα "I'm going to make him an offer he can't refuse" στην καθημερινότητα τους;

Ήταν ο Μάρλο Μπράντο ή Αλ Πατσίνο ο γόης με τον οποίο παθιάστηκαν οι γυναίκες;

Τη δουλειά έχει τώρα η θρυλική ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα με την Πάτρα; Σαφώς την έμπνευση! Νέα παιδιά με όρεξη να δημιουργήσουν, να διασκεδάσουν αλλά και να ψυχαγωγήσουν τους θεατές έκαναν την δική τους ταινία μικρού μήκους που θυμίζει πολύ τον "Νονό" και φέρει τον τίτλο "Chasing Rats".

Σε ένα κατάστημα λοιπόν της Κανακάρη έγιναν τον περασμένο Ιούλιο τα γυρίσματα της ταινίας τους η οποία είναι απολαυστική και αρκετά καλή αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για ερασιτεχνική προσπάθεια και μάλιστα η πρώτη των δημιουργών.

Περιληπτικά αναφέρουμε το story της ταινίας... Ένας ύποπτος που ονομάζεται Bill μιλάει στην αστυνομία. Ο προϊστάμενος του, τον συναντά για να καταλάβει πως έχει η κατάσταση και στο τέλος...

Δείτε το video:


CHASING RATS (short)

H ταινία είναι στα αγγλικά και όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Οδυσσέας Καλογεράτος στο patrasevents.gr: "Σκέφτηκα να την κάνω στα αγγλικά διότι μου ήταν πιο εύκολο όσον αφορά τον διάλογο και την πλοκή, (κυρίως την πλοκή). Επειδή γενικά παρακολουθώ κυρίως ξένες ταινίες, έχω συνηθίσει στο στυλ του λεξιλογίου και στον τρόπο με τον οποίο μιλουν οι χαρακτήρες..."

Το σενάριο ο Οδυσσέας το είχε γράψει εδώ και καιρό. Βρέθηκαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, δηλαδή οι Χρήστος Ζάγγος Σόλωνας Καραγιάννης και Νίκος Ασημακόπουλος καθώς και ο Kάραν Πράσερ (Karan bro) που μαζί με τον Σταμάτη Καννελόπουλο και Νίκο Γιαννόπουλο έκαναν "κάμερα" και προχώρησε η ταινία.

Ο Κάραν ανέλαβε επίσης το μοντάζ και την τελική επεξεργασία ενώ η Νικολία Γιδιάρη και η Ζωή Αντύπα το μακιγιάζ.

Με διαλόγους που μοιαζουν σαν του Godfather και πολύ όρεξη και μεράκι τα παιδιά αυτά απέδειξαν πως η Πάτρα "κρύβει" πολλές εκπλήξεις στα "υπόγεια" και στις στοές που κανείς δεν προσέχει αν δεν πέσουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους!

Δείτε τις φωτογραφίες που παραχώρησαν για το patrasevents.gr: 


Κaran Prasher

Κaran Prasher

Νίκος Ασημακόπουλος

Νίκος Ασημακόπουλος

Σόλωνας Καραγγιάνης

Σόλωνας Καραγγιάνης

Χρήστος Ζάγγος

Χρήστος Ζάγγος


Behind the scenes


Chasing Rats bloopers