Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην πλατεία Γεωργίου, στην Πάτρα.

Περνώντας κανείς από το κέντρο το πρωί του Σαββάτου έβλεπε σκαλωσιές σε όλο το ιστορικό κτίριο, ενώ όλος ο χώρος ήταν προστατευμένος με κιγκλιδώματα. 

Όπως όλα δείχνουν ξεκινούν τα έργα συντήρησης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων, το οποίο τα τελευταία χρόνια είχε «στολιστεί» από συνθήματα και μπογιές διαφόρων "καλλιτεχνών". Εξάλλου, πέρα από τα γκράφιτι -ο θεός να τα  κάνει- η υγρασία είχε "φάει" την πρόσοψη με αποτέλεσμα να έχουν πέσει σοβάδες που δημιουργούσαν εικόνα εγκατάλειψης. 

Όλα αυτά είχαν στοιχίσει σε όλους τους Πατρινούς. Μιλάμε για ένα πολιτιστικό μνημείο για την Πάτρα που είναι απαραίτητο να βρει και πάλι την χαμένη του αίγλη. Οι εργασίες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι από τον Δήμο Πατρέων και αφορούν την πρόσοψη του κτιρίου και την στέγη, τους εξωτερικούς του χώρους, την βελτίωση και την συντήρηση τους.

Ο Δήμος, παίρνοντας την απαραίτητη άδεια αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτές τις εργασίες, καθώς πέρα από το θέμα της αισθητκής, η στέγη του κτιρίου έχει μεγάλο πρόβλημα από την υγρασία κια μπάζει νερά. 

Το άλλο έργο που έχει να κάνει με την αναστήλωση του Δημοτικού Θεάτρου του Απόλλων και είναι να γίνει με ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού  και χρηματοδότηση από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, φαίνετια ότι θα αργήσει να ξεκινήσει αρκετά, όπως όλα δείχνουν.

Θυμίζουμε ότι η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, κατά την συνάντηση που είχε με τον Κώστα Πελετίδη, την περασμένη άνοιξη, στην Πάτρα, είχε τονίσει  ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει ώστε να γίνουν άμεσα  οι εργασίες αναστήλωσης του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.  

Πάντως τα συνεργεία θα πρέπει να δώσουν μάχη με τον χρόνο αφού σε λίγο διάστημα από τώρα ξεκινούν οι θεατρικές υποχρεώσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αλλά και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία που αν μη τι άλλο έχουν σαν φόντο ένα "ξεθωριασμένο" θέατρο.

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr: