Το DK's tour of Motion δεν παρέβλεψε να βάλει και φέτος την Πάτρα στις στάσεις του μεγάλου διαγωνισμού που πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας!

Όπως άλλωστε έχει δηλώσει ο πρωταθλητής του Sandorini Art of Motion της Red Bull και παρουσιαστής της εκδήλωσης στον μόλο της Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κυρσανίδης "Η Πάτρα και οι αθλητές της είναι έχει τεράστιο ενδιαφέρον σε ότι αφορά το παρκούρ και την εξέλιξη του".

Το ραντεβού δόθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής. Όλος ο χώρος είχε μεταμορφωθεί σε πίστα ενώ το βαν της redbull έδινε τον ρυθμό.

Η κοινότητα parkour της Πάτρας ήταν εκεί και φέτος υποστηρίζοντας την εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός για την πόλη.

Οι συμμετοχές ήταν πολλές κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αφού δείχνει το ενδιαφέρον των νέων για το άθλημα. Οι υπόλοιποι ήταν θεατές οι οποίοι μάλιστα ενεργά και χειροκροτώντας ενθάρρυναν τους αθλητές που έβαλαν τα δυνατά τους.

Ήταν άλλωστε ο προ-ημιτελικός του πρωταθλήματος που γίνεται παραδοσιακά στην Σαντορίνη και στον οποίο μάλιστα για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν δύο αθλητές από την Πάτρα!


Μπορεί λοιπόν οι νικητές να ήταν οι Νίκος Σωτηρόπουλος (1ος) και Χρήστος Κλιρής (2ος και περσινός νικητής) όμως όλοι επέδειξαν τρομερό ζήλο και επίπεδο σε ότι αφορά το free running και ευρύτερα το παρκούρ.

Μιλώντας στο patrasevents.gr o μεγάλος -και μόλις 16 ετών- νικητής Νίκος Σωτηρόπουλος ανέφερε, "Δεν περίμενα να βγω πρώτος. Όταν ανακοίνωσε και τον 2ο είπα πάει έχασα την κατάταξη μου στην τριάδα. Στην συνέχεια είδα το όνομα μου στην καρτέλα και τότε ήταν που μου κόπηκαν τα πόδια. Είχα άγχος αλλά μπήκα και είπα θα κάνω το "run" μου και ότι γίνει.΄Ήταν άλλωστε όλοι οι συμμετέχοντες πολύ καλοί.

Μπορώ να εξελιχθώ και άλλο και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσω."

 

Μιλώντας ο Χρήστος Κριλής στο patrasevents.gr για την απρόσμενη εξέλιξη και φυσικά τη νίκη του επεσήμανε, "Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στο dk tour of motion και στο Dk για την ευκαιρία που μας δίνει! Ήταν μια απίθανη εμπειρία και ευχαριστώ όσους με στήριξαν σε αυτό που κάνω. Συνέχεια έχει η Σαντορίνη για το Red Bull art of motion"


Χρήστος Κριλής στο DK's Tour of Motion - Πάτρα 08/09/17

Να σημειώσουμε εδώ πως η Πάτρα είναι από τις λίγες πόλεις που δεν έχουν κάποιον ειδικό χώρο ή γυμναστήριο για τους παρκουρίστες. Παρά λοιπόν τις συνθήκες με τις οποίες γυμνάζονται οι νικητές έδειξαν πως είναι αντάξιοι όλων όσων έχουν κατά καιρούς κατακτήσει το πρωτάθλημα. 

Πέρα βέβαια από τον Νίκο και τον Χρήστο τις εντυπώσεις έκλεψε η νεαρή Έλλη που ανταγωνίστηκε "στα ίσια" τα αρσενικά της παρέας αλλά και ο ξυπόλητος παρκουρίστας, Ορφέας. Νικητές στο DK's Tour of Motion στην Πάτρα 08/09/17

Το event αποτέλεσε πόλο έλξης και για τους επισκέπτες που μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει έτρεξαν να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τα κόλπα στον "αέρα". 

Σε εορταστική ατμόσφαιρα με πολύ καλή διάθεση νικητές και χαμένοι -όλοι κέρδισαν από την εμπειρία- διασκέδασαν μετά το τέλος του αγωνιστικού κομματιού και προγραμμάτισαν την επόμενη τους συνάντηση στην πλατεία παρκούρ της Πάτρας! 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του patrasevents.grDK’s Tour of Motion στον Μώλο της Αγίου Νικολάου - Πάτρα 08/09/17Βασίλης Ιωάννου στο DK's Tour of Motion - Πάτρα 08/09/17