Στις 21 έως και 30 Αυγούστου διεξήχθη στην πόλη Buchs της Ελβετίας ο 6ος κατά σειρά αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra-Triathlon.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο τριαθλητικό αγώνα στον κόσμο σε διάρκεια, καθώς περιλαμβάνει ένα ironman τρίαθλο (3.8 χλμ κολύμβηση/180 χλμ ποδηλασία/42χλμ τρέξιμο) την ημέρα για δέκα συνεχόμενες ημέρες.

Ο Ζεμαδάνης Κωνσταντίνος, Υπερτριαθλητής, Φοιτητής Ιατρικής Πατρών και αθλητικός εκπρόσωπος του Κέντρου Ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) - «Χάρισε Ζωή» κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον μεγαλύτερο τριαθλητικό αγώνα των 10 ημερών.

Ο Κωνσταντίνος ολοκλήρωσε επιτυχώς τα 2260 χλμ σε συνολικό χρόνο 115:54 ώρες, με διαφορά από τον δεύτερο αθλητή 20 ώρες, ενώ από τον τελευταίο 50 ώρες και μία επίδοση που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη στην ιστορία του αγώνα.

Η νίκη αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς φέρνει τον Έλληνα υπεραθλητή στην πρώτη θέση βαθμολογικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος ULTRA-TRIATHLON μετά από 6 αγώνες, δίνοντάς του το πλεονέκτημα για την κατάκτηση του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Μεξικό.