Τελικά η εποχή που ζούμε είναι αρκετά αντί - πολιτική και κινείται μάλλον στο πλαίσιο μιας αντί- αριστερής έως αντικομουνιστικής κατεύθυνσης, με τον απλό λαό να τα βάζει με κάθε "είδος" πολιτικού.

Ακόμα και αυτούς που πότε δεν έχουν πάει στην κεντρική εξουσία. Ποσώς τον ενδιαφέρει τον λαό από την στιγμή που πιστεύει ότι είναι έτσι δομημένο το σύστημα που είναι δύσκολο έως απίθανο να αλλάξει κάτι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το "κράξιμο" που σύμφωνα με πληροφορίες "έφαγε" ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος στα Δεμένικα της Πάτρας, σε πολιτική συγκέντρωση που έγινε από τον ΚΟΒ Νότιας Πάτρας του Κομμουνιστικού κόμματος την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Η συγκέντρωση ήταν πολιτική, όμως, τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν δύο τρεις από το ακροατήριο απευθυνόμενοι στον βουλευτή Αχαΐας, ξεκίνησαν να φωνάζουν «όλοι ίδιοι είστε» και «τι μπορεί να αλλάξετε εσείς και το ΚΚΕ» και άλλα σχετικά.

Ματαίως προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν οι ομιλητές ότι η συγκέντρωση ήταν κυρίως για να ακούσουν τα καθημερινά  προβλήματα που έχουν οι πολίτες της εκεί συνοικίας. Το όλο θέμα συζητήθηκε στα «πηγαδάκια» και στα καφενεία της περιοχής.

Σε λαϊκή συνοικία της Πάτρας είναι σπάνιο να τα βάζουν με ανθρώπους του ΚΚΕ, πώς να το κάνουμε; Όμως φαίνεται ότι η «πρώτη φορά Αριστερά», το «σχίσιμο» των μνημονίων και όλα τα υπόλοιπα, είχαν το αντίχτυπο τους κάνοντας τον λαό να απογοητευτεί ή και να συμβιβαστεί (πάρτε το όπως θέλετε, ανάλογα από την οπτική γωνία που κοιτάτε το ζήτημα) με την νεοφιλελεύθερη σύγχρονη πραγματικότητα.