Το πρώτο της... νοκ άουτ παιχνίδι πριν από τη φάση των νοκ άουτ δίνει σήμερα το απόγευμα (17:30) η Εθνική στο Eurobasket.

Μετά την ήττα από τη Φινλανδία χθες (που στοίχισε περισσότερο ψυχολογικά, παρά βαθμολογικά), η Ελλάδα παίζει την επιβίωσή της στο Eurobasket κόντρα στην Πολωνία, με τον νικητή να περνά στην επόμενη φάση ως τέταρτος από το γκρουπ της Φινλανδίας και τον ηττημένο να γυρίζει... σπίτι του.

Μετά την αναταραχή που προκλήθηκε χθες, μετά την ήττα από την οικοδέσποινα, και τις δηλώσεις που ακολούθησαν κυρίως από τον Θανάση Αντετοκούνμπο και την απάντηση του Ιωάννη Παπαπέτρου, η Εθνική πρέπει να αντιδράσει, παίζοντας πρώτα απ' όλα για την τιμή της και παίρνοντας την πρόκριση.

Η Πολωνία δεν είναι ευκαταφρόνητος αντίπαλος, όπως έχει ήδη αποδείξει, ωστόσο δεν διαθέτει κάτι το ιδιαίτερο. Διαθέτει όμως παίκτες που παλεύουν κάθε παιχνίδι και έχουν δημιουργήσει μια ωραία ομάδα, κάτι που δεν ισχύει για την Εθνική μας.

Με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων μέχρι στιγμής, αναμένεται αμφίρροπο παιχνίδι, που ενδεχομένως να κριθεί στις λεπτομέρειες. Εκτός αν μιλήσει το ταλέντο των διεθνών μας (που δεδομένα υπάρχει) και η «επίσημη αγαπημένη» βρεθεί στις καλύτερες 16 ομάδες του Ευρωμπάσκετ.

Αν τα καταφέρει, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον νικητή του σημερινού αγώνα Γερμανία-Λιθουανία.