Μπορεί το νότιο πάρκο και το θαλάσσιο μέτωπο να έχει ανακαλυφθεί από τους Πατρινούς τα τελευταία χρόνια χάρη στις παρεμβάσεις και στις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής, όμως υπάρχει ένα ζήτημα που έχει να κάνει με την εύκολη πρόσβαση των κατοίκων στο κομμάτι αυτό της παραλιακής ζώνης.

Είναι γνωστό ότι η Ακτή Δυμαίων που θα πρέπει να περάσει κανείς για να φτάσει στο νότιο πάρκο είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, με τα αυτοκίνητα να τρέχουν και στις δύο λωρίδες, τόσο σε αυτή της εξόδου από την πόλη, όσο και στην είσοδο της.

Η πρόσβαση στο νότιο πάρκο και στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας από την Ακτή Δυμαίων μόνο εύκολη δεν είναι για τους πεζούς που θέλουν να κάνουν τον περίπατο τους, συνοδευμένοι αρκετές φορές από τις οικογένειες τους και τα μικρά παιδιά τους.

Το όλο θέμα έχουν εντοπίσει αρκετοί Πατρινοί που πηγαίνουν στο νότιο πάρκο με τα πόδια. Η πρόσβαση στο νότιο πάρκο είναι ακόμα πιο δύσκολη για όσους έχουν κινητικές δυσκολίες, αφού επί της ουσίας δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι είσοδοι.

Αυτό που έχουν προτείνει στον Δήμο ώστε να ξεπεραστεί το όλο πρόβλημα είναι να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες και να γίνουν οι τεχνικές μελέτες για την  δημιουργία εναέριων διαβάσεων (γέφυρες) που να διευκολύνουν τους πεζούς στην πρόσβαση τους στο νότιο πάρκο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος έχει λάβει στα υπόψη του τις προτάσεις αυτές και αυτό που σκέφτεται να υλοποιήσει είναι η δημιουργία δύο εναέριων διαβάσεων στα δυτικά και στα ανατολικά του νότιου πάρκου συνδέοντας το με την Ακτή Δυμαίων.

Χρειάζεται όμως πρώτα να βρει τον τρόπο για την χρηματοδότηση του έργου και αν αυτό μπορεί να γίνει μέσα από το ενδεχόμενο της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Πάντως, σίγουρα η κατασκευή δύο γεφυρών και η ασφαλή διέλευση των πολιτών προς το νότιο πάρκο θα ενισχύσει το άνοιγμα της πόλης προς την θάλασσα της.