«Γερασμένο» είναι το αλσύλλιο στο Γηροκομειό της Πάτρας, ένας χώρος που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό σημείο της περιοχής και δίνει «αέρα πρασίνου», όχι μόνο στη συγκεκριμένη συνοικία, αλλά σε όλη την πόλη.

Το αλσύλλιο στο Γηροκομειό αποτελούσε κάποτε έναν από τους ιδανικούς εξοχικούς προορισμούς των οικογενειών της Πάτρας που πήγαιναν εκεί την Κυριακάτικη τους εκδρομή.

Όμως τα περισσότερα από τα δέντρα που συνθέτουν το αλσύλλιο (κυρίως έλατα και κυπαρίσσια) είναι μεγάλα σε ηλικία και χρειάζονται την ανάλογη φροντίδα για να συντηρηθούν.

Φροντίδα που δεν έχουν από την δασοπονική υπηρεσία και το Δασαρχείο που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης του. Αποτέλεσμα αυτού είναι το αλσύλλιο να «γερνάει» καθημερινά και ένας χώρος τόσο σημαντικός για την πόλη να κινδυνεύει.

Ο Δήμος, παρότι το όλο θέμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του, είχε προχωρήσει στο παρελθόν στον καθαρισμό του χώρου από χόρτα και κλαδιά, κάτι που έκανε και πάλι φέτος το καλοκαίρι, φροντίζοντας τουλάχιστον για την εικόνα του.

Ωστόσο, αυτό δεν αρκεί. Τα δέντρα χρειάζονται φροντίδα και περιποίηση, ορισμένα πρέπει να αντικατασταθούν και να γίνει δεντροφύτευση για την ανανέωση του αλσυλλίου.

Το σχέδιο που έχει ο Δήμος για το αλσύλλιο προβλέπει την αναδιαμόρφωση του πάρκου που υπάρχει στην περιοχή, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες, όμως αυτό δεν έχει να κάνει με τα δέντρα και τα γεωπονικά ζητήματα που μπορούν να δώσουν και πάλι ζωή στο αλσύλλιο.  Άρα κάτι πρέπει να γίνει από τους κατεξοχήν αρμόδιους.