Η σημερινή κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειές της στη ζωή των νέων στερούν το δικαίωμα στην άθληση, μετατρέποντάς το σε πολυτέλεια, σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα. Μέσα από τις δραστηριότητες του Camp θέλουμε να αναδείξουμε το δικαίωμα στην δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό.
Στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», θα πραγματοποιηθεί το 3ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ στις 8 και 9 Σεπτέμβρη στο Παμπελοποννησιακό στάδιο και στην παραλία της Πλαζ.
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του camp είναι ελεύθερη. Το camp δεν έχει καμία σχέση με “πάρτι” χορηγών, στέκεται ενάντια στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και αναδεικνύει τις συνέπειες και τη “σαπίλα” της. Οι αγώνες σε όλα τα αθλήματα δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά θέλουν να προβάλλουν το στοιχείο της άθλησης ως απαραίτητο στοιχείο της ψυχικής και σωματικής υγείας των ατόμων κάθε ηλικίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης. Θέλουμε το camp να αποτελέσει ένα αγωνιστικό ραντεβού όλου του λαού της πόλης, ιδιαίτερα της νεολαίας, των νέων αθλητών και αθλητριών, όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό, να αποτελέσει κοινή φωνή διεκδίκησης για ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό!
Θα περιλαμβάνει τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5, αθλήματα στίβου, ping pong,τουρνουά beach soccer,τουρνουά beach volley, κολύμβηση και μαχητικά αθλήματα.
To Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στο Νότιο Πάρκο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τον αθλητισμό.
Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τις μέρες του Φεστιβάλ.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το camp και για δηλώσεις συμμετοχής δίνονται τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973892078
Email: [email protected]

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διήμερου αθλητικού camp είναι το εξής:
Παρασκευή 8/9
Παμπελοποννησιακό στάδιο (Λεωφόρος Πατρών-Κλάους, Κουκούλι)

9:30-14:00 τουρνουά ποδοσφαίρου & τουρνουά μπάσκετ 3on3
11:00-13:00 τουρνουά ping pong
17:00-19:00 πρότυπη προπόνηση μπάσκετ
17:00-19:00 επίδειξη μαχητικών αθλημάτων
Πλαζ
9:300-14:00 τουρνουά beach soccer & beach volley
11:00-13:00 μαθήματα κολύμβησης για μικρές ηλικίες
Σάββατο 9/9
Παμπελοποννησιακό στάδιο (Λεωφόρος Πατρών-Κλάους, Κουκούλι)
9:30-14:00 τουρνουά ποδοσφαίρου & τουρνουά μπάσκετ 3on3
10:00 αγώνας δρόμου τριών χιλιομέτρων
Πλαζ
9:30-14:00 τουρνουά beach soccer & beach volley (Β΄ γύρος)
11:00-13:00 μαθήματα κολύμβησης για μικρότερες ηλικίες
Νότιο Πάρκο
19:00 εκδήλωση με θέμα «Οι θέσεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ για την Φυσική Αγωγή και τον αθλητισμό» με ομιλητή τον Δημήτρη Βιτάλη μέλος του τμήματος αθλητισμού και φυσικής αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ