Η επίθεση σε εφοριακούς με μείγμα κρέπας στη Λευκάδα την περασμένη Παρασκευή, έκανε τον γύρο της Ελλάδας.

Θύματα της επίθεσης αυτής από καταστηματάρχη ήταν Ηλείοι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών από τη Δ.Ο.Υ. Πύργου.


«Με δυο κουβάδες κρέμας κρέπας, έλουσε παρουσία πελατών και υπαλλήλων στο κεντρικότερο σημείο της Λευκάδας και με λεκτικούς προπηλακισμούς και βάναυσο τρόπο που αντιβαίνει κάθε αρχή αξιοπρέπειας, διέσυρε τις προσωπικότητες των υπαλλήλων και προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να ματαιώσει τις ελεγκτικές ενέργειες και να αποφύγει τον καταλογισμό 7 παραβάσεων. Η αντίσταση στα φαινόμενα αυτά θα είναι καθολική από τους εφοριακούς. Η καταβολή του ΦΠΑ που εισπράττουν οι επιχειρηματίες από τους πολίτες είναι υποχρέωση προς την Πολιτεία. Εμείς με ζήλο θα συνεχίσουμε καθημερινά με αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη να δίνουμε τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής για το συμφέρον της πατρίδας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φράσεις που είναι και ποινικά κολάσιμες του αδελφού του επιχειρηματία ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ θα τους σούβλαγα. Εγώ σουβλατζής είμαι, δεν φτιάχνω κρέπες και δουλεύω με χασαπομαχαιρα και σούβλες». Ζητούμε αυστηρότερο θεσμικό πλαίσιο γιατί αυτός ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία» τόνισε σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Πρωινή της Ηλείας», ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αχαΐας – Ηλείας - Κεφαλονιάς και πρόεδρος της Γ.Σ της ΠΟΕ - Δ.Ο.Υ Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας.

«Η ΑΑΔΕ δεν θα ανεχτεί κανένα τέτοιο εμπόδιο στο έργο της», δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής και τόνισε πως στην πράξη όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν φορολογικές παρανομίες, εμποδίζοντας τους ελέγχους, θα υφίστανται αυξημένες συνέπειες. «Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, νομίζουν ότι με ύβρεις, χειροδικίες, απειλές, κουτοπονηριές και γενικά συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν σε πολίτες πολιτισμένης χώρας θα αποφύγουν τον έλεγχο και τις υποχρεώσεις τους. Αυταπατώνται και στην πράξη υφίστανται πολλαπλάσιες συνέπειες», πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής και υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κατοίκους πολιτισμένης χώρας. Θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ έχει προαναγγείλει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Αρχής.

«Εγώ θα τους έκανα ακόμη χειρότερα, θα τους σούβλαγα», δήλωσε ο αδελφός του επιχειρηματία, που διατηρεί ψησταριά, υποστηρίζοντας ότι οι εφοριακοί δεν έπρεπε να βεβαιώσουν παράβαση. «Ήταν εριστικοί, ΄θελαν σώνει και καλά να τον γράψουν με όλα τα τραπέζια «χτυπημένα», επειδή δεν υπήρχαν στα τραπέζια αποδείξεις. Έχει παραγίνει το χάλι τους. Ήρθε στο «αμήν» και εγώ να σου πω αλήθεια, σουβλατζής είμαι, αν ήμουνα κι εγώ, θα τους «σούβλαγα», δεν θα τους έριχνα κρέπες επάνω» ανέφερε σε δήλωσή του ο αδερφός του ιδιοκτήτη της κρεπερί.

Φωτογραφία: lefkasnews