Δύο θέματα απασχολούν τον Πολιτιστικό Οργανισμό και τον Δήμο Πατρέων εν όψει της θεατρικής σαιζόν που έρχεται.

Το ένα έχει να κάνει την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τον άνθρωπο που θα αναλάβει να συνεχίσει το έργο του Κωνσταντίνου Καζάκου. Το άλλο όμως είναι ακόμα πιο σημαντικό και έχει να κάνει με τις θεατρικές υποδομές. Μέσα στους επόμενους μήνες χρειάζεται να ξεκινήσει το έργο της πλήρους αναδιαμόρφωσης του εγκαταλειμμένου Εργοστάσιου Τέχνης.

Η μελέτη για το έργο, όπως ήδη έχει γράψει το patrasevents.gr, είναι έτοιμη, ωστόσο υπάρχει μία καθυστέρηση σε ότι αφορά κάποιες άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες, αφού η κατασκευή του Εργοστασίου Τέχνης από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2006, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, δεν τηρούσε επ’ ακριβώς το γράμμα του νόμου.

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει, εφόσον χρειάζεται να γίνει η αναδιαμόρφωση του Εργοστάσιου Τέχνης, έναν χώρο που έχει ανάγκη η θεατρική Πάτρα, με δεδομένο ότι το Δημοτικό Θέατρο του Απόλλωνα, θα πρέπει να κλείσει για ένα χρονικό διάστημα, εφόσον υλοποιηθεί η δέσμευση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, για να ενταχθεί το στολίδι αυτό της πόλης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.


Οι εργασίες για το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Το πρόγραμμα αυτό θα αφορά την συντήρηση του Δημοτικού Θεάτρου στους εξωτερικούς και στους εσωτερικούς του χώρους, με τους πρώτους  να είναι σε κακή κατάσταση από τους διάφορους βανδαλισμούς και τους δεύτερους να έχουν φθαρεί από τον χρόνο και από την υγρασία. 

Τα δύο έργα είναι απαραίτητα λοιπόν να προχωρήσουν, σε διαφορετικές όμως χρονικές περιόδους για να μην ξεμείνει η Πάτρα από θέατρο. Έτσι, ο Δήμος σκοπεύει να επισπεύσει τις διαδικασίες για να ξεκινήσει το έργο για το Εργοστάσιο Τέχνης μέσα στην άνοιξη του 2018, με χρήματα από το δημοτικό ταμείο και τον προυπολογισμό του.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με το θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή, στον Πολιτιστικό Οργανισμό, περιμένουν την προκήρυξη από το υπουργείο Πολιτισμού για να προχωρήσει το όλο θέμα, να υποβληθούν οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους και να ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις από το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ.