Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της ετοιμάζεται να αναγγείλει από το Ζάππειο, την Κυριακή, η Φώφη Γεννηματά, την ώρα που η ομάδα Διαμαντοπούλου - Φλωρίδη δηλώνει παρούσα στις εξελίξεις

Από το μεσημέρι της 3ης Σεπτεμβρίου του 1974, όταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε παρουσιάσει στο ξενοδοχείο «Κινγκ Πάλας» την ιδρυτική διακήρυξη ΠΑΣΟΚ, έχουν περάσει 43 ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτό που μεσολάβησε, συνέβησαν κοσμοϊστορικά γεγονότα, όμως το Κίνημα που ίδρυσε ο Α.Παπανδρέου υπάρχει ακόμη.

Και αυτό θέλει να υπενθυμίσει σήμερα από το Ζάππειο η Φώφη Γεννηματά, καλώντας τους πολίτες που αισθάνονται κομμάτι της παράδοσης του ΠΑΣΟΚ να δώσουν το παρών στην πορεία για τη «Νέα Αλλαγή», όπως την ονομάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία της, θα ζητήσει την συμπόρευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας προς όλους. Από εκείνους που θα λάβουν μέρος ως υποψήφιοι στην κούρσα για την ηγεσία του νέου φορέα, μέχρι τους απλούς ψηφοφόρους.

Η Χαριλάου Τρικούπη επενδύει πολλά στην σημερινή εκδήλωση (19.30)-για αυτόν άλλωστε τον λόγο το προηγούμενο διάστημα είχε σημάνει συναγερμός στο κομματικό επιτελείο. Οι συνεργάτες της Φ.Γεννηματά θεωρούν ότι δεν θα υπήρχε ισχυρότερος συμβολισμός από το να εξαγγείλει την υποψηφιότητα της για την αρχηγία του νέο σχήματος, αλλά και να παρουσιάσει το «μανιφέστο» της από την ημέρα των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ. Εξ ου και επένδυσαν στην σημερινή ημέρα. Άλλωστε, θα υπάρχουν πολλές αναφορές στο ένδοξο χθες του Κινήματος, που φυσικά θα συνδεθούν με το σήμερα. Επίσης, θα γίνει προβολή βίντεο με αφιέρωμα σε ιστορικά στελέχη του, όπως στην Μελίνα Μερκούρη, τον Αντώνη Καρρά, τον Αναστάσιο Πεπονή και άλλους πολλούς. Επίσης έχουν προσκληθεί δεκάδες νυν και πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως και όλοι οι σύμμαχοι από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Με ΓΑΠ, χωρίς Σημίτη, ίσως από Βενιζέλο

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους, βρίσκονται και όσοι διατέλεσαν πρόεδροι του κόμματος και πρωθυπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, θα απουσιάζει από την εκδήλωση, όπως έχει ενημερώσει εδώ και καιρό. Αν και είναι σίγουρο πως η απουσία του θα συζητηθεί, από την Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται πολιτικό ζήτημα, αφού με την παρουσία του στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ, έδειξε πως στηρίζει ξεκάθαρα το εγχείρημα για ενιαία Κεντροαριστερά. Κανονικά το παρών θα δώσει πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου, με διπλή μάλιστα ιδιότητα. Εκείνη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργού, αλλά και ως επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ που συμμετέχει στην ΔΗΣΥ. Άγνωστο παραμένει το τι θα πράξει ο αποστασιοποιημένος -το τελευταίο διάστημα- από τα της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές μέρες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον τελευταίο να αποφεύγει να απαντήσει καταφατικά ή αρνητικά, στην πρόσκληση της πρώτης.

Συμμετέχει και η κίνηση Διαμαντοπούλου-Φλωρίδη

Εν τω μεταξύ, την απόφαση να «παρέμβει» με την παρουσία των μελών της στην διαδικασία που θα οδηγήσει στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αποφάσισε χθες, μετά την συνεδρίαση της στην Αθήνα η Αρχική Εθνική Συντονιστική Επιτροπή (ΑΕΣΕ) της Ώρας Αποφάσεων, των Άννα Διαμαντοπούλου και Γιώργου Φλωρίδη, παρά τις όποιες επιφυλάξεις διατηρεί. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει, είναι το αν η πρώην υπουργός θα διεκδικήσει την ηγεσία του σχήματος, καθώς αν και η ίδια δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα «θερμή» στο να κάνει το μεγάλο βήμα, δεν είναι οι συνεργάτες της που την πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Πάντως, προχθές, 32 μέλη της Ώρας Αποφάσεων ανακοίνωσαν την στήριξη τους στο πρόσωπο του Γιάννη Ραγκούση.      

πηγή:news247.gr