Η ζωή στην Πάτρα καθώς φτάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει, επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Επέστρεψαν και οι τελευταίοι αδειούχοι, επέστρεψαν οι φοιτητές, ήρθαν ακόμα και οι πρωτοετείς και οι δρόμοι μαζί με τις πλατείες της Πάτρας γέμισαν από κόσμο και απέκτησαν ζωή.

Μαζί με όλα αυτά όμως επέστρεψαν και ορισμένα "καλά" που χαρακτηρίζουν την νοοτροπία αυτής της πόλης. Το πρώτο και... καλύτερο είναι αυτό με την παράνομη στάθμευση. Οι έλεγχοι της τροχαίας έχουν χαλαρώσει και το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης έχει ξεχαστεί για τους περισσότερους στις καλοκαιρινές τους διακοπές και έτσι το αποτέλεσμα ποιο είναι; Να επικρατεί κυκλοφοριακός πανζουρλισμός στο κέντρο της Πάτρας.

Ειδικότερα, αυτό που γίνεται με τα μηχανάκια έχει εκνευρίσει αρκετούς πεζούς. Υπάρχουν πλατείες στην Πάτρα, αυτές τις μέρες, που ένας πεζός δεν μπορεί να μπει αφού οι είσοδοι τους είναι σε κατάληψη από τα δίκυκλα.

Τα δίκυκλα σταθμεύουν παράνομα στις πλατείες και πάνω στα πεζοδρόμια, ενώ όταν τα παίρνουν οι οδηγοί τους δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα καβαλάνε σε πεζόδρομους όπως στην Παντανάσσης, στην Κανάρη, στην Τριών Ναυάρχων ή στην Ρήγα Φεραίου. Μαζί με την επιστροφή λοιπόν των κατοίκων της πόλης, επέστρεψε και η αναρχία που την χαρακτηρίζει. Δυστυχώς…