Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών με ανακοίνωσή της τονίζει: Για πολλοστή φορά εφημερεύων Ιατρός βρίσκεται θύμα επικίνδυνης σωματικής βίας εν ώρα υπηρεσίας. Αυτή την φορά «έφταιγε» η αναμονή στο ΤΕΠ καθώς ο Ιατρός, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, έκρινε πως νοσηλευόμενος ασθενής έχρηζε αμεσότερης ιατρικής παρέμβασης, γεγονός που «δεν βρήκε σύμφωνο» τον συγκεκριμένο συνοδό. Να σημειώσουμε ότι ο εφημερεύων συνάδελφος «κόβεται στα δύο», όντας υπεύθυνος τόσο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της κλινικής, όσο και για τα επείγοντα περιστατικά. 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τον συνάδελφο που χτυπήθηκε γιατί έπραξε το καθήκον του!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον κατηγορηματικότερο τρόπο την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση εναντίον του συναδέλφου, τελευταία σε μια σειρά γεγονότων πανελληνίως που τείνουν να λάβουν επιδημική μορφή.  Όσο οι επιθέσεις αυτές μένουν αναπάντητες από τα επίσημα όργανα του κράτους, όσο οι απανταχού «νταήδες» χαϊδεύονται με απλές συστάσεις, τόσο το λειτούργημα του νοσοκομειακού Ιατρού θα γίνεται μια πολύ επικίνδυνη ενασχόληση.

Κρίνουμε ΘΕΤΙΚΑ την αυτονόητη κίνηση της Διοίκησης του ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» για την νομική υποστήριξη του συναδέλφου, όπως επίσης και την δέσμευση της. για την υλοποίηση –εντός του Οκτωβρίου– της νέας σχεδίασης των ΤΕΠ του νοσοκομείου, σχεδίαση που ελπίζουμε ότι θα αποτρέπει τον συνωστισμό στα ΤΕΠ, και τη καλύτερη και γρηγορότερη διακίνηση των ασθενών και των επισκεπτών τους. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την θεσμική παρέμβαση του Υπουργείου και των υπεύθυνων φορέων για την εγγύηση της σωματικής μας ασφάλειας στον χώρο εργασίας μας.

ΚΥΡΗΤΤΟΥΜΕ τρίωρη Στάση Εργασίας την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, από 12μ. ως 3μμ και καλούμε τους συναδέλφους να παραστούν στο ΤΕΠ του Αγ. Ανδρέα για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και γιατρούς που υφίστανται αυτή την καθημερινή πίεση και να ενημερώσουμε τους ασθενείς και τους συνοδούς τους.