To Guardian συγκέντρωσε την κορυφαία δεκάδα με τα καλύτερα beach bars της Ελλάδας από τα οποία αξίζει να κάνετε ένα πέρασμα, έστω μια φορά.

Tinos Surf Lessons, Κολυμπήθρα Τήνος

Στους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και της Τήνου το εν λόγω beach bar είναι γνωστό. Ο Γιάννης Βιδάλης και οι συνεργάτες του δημιούργησαν μια προσιτή και ταυτόχρονα σικ «σχολή» για σέρφινγκ μετατρέποντας ένα campervan της VW σε μπαρ με έπιπλα παραλίας και ομπρέλες κατασκευασμένες από ντόπιους. Όλα είναι διαμορφωμένα με τέτοιο τρόπο ώστε με το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν να συμμαζεύονται εύκολα αφήνοντας την αμμουδερή παραλία άθικτη. Όσο για το μενού, τοστ, σαλάτες και κρέπες είναι οι βασικές επιλογές των λουόμενων το μεσημέρι τα οποία δίνουν τη θέση τους στην τοπική μπίρα Nήσσος και τα κοκτέιλ όταν πλησιάζει το ηλιοβασίλεμα.


Kavos Lounge Bar, Σκύρος

Ένα beach bar «σκαρφαλωμένο» στα βράχια στον όρμο της Λιναριάς με πρόσβαση στα κρυστάλλινα νερά του όρμου. Είναι όμορφα διαμορφωμένο και υποδέχεται τους επισκέπτες του που χαλαρώνουν απολαμβάνοντας σνακ όπως σάντουιτς ή ομελέτες με θέα το λιμάνι της Σκύρου μετά τις βουτιές από την εξέδρα.


Isalos bar, Σίφνος
Βρίσκεται στις Καμάρες, μία από τις ομορφότερες παραλίες της Σίφνου, λίγα βήματα από το λιμάνι του νησιού. Σε funky περιβάλλον, με ξαπλώστρες μπροστά στο κύμα, υπό τους ήχους καλοκαιρινών ρυθμών, οι επισκέπτες χαλαρώνουν πριν και μετά τις βουτιές τους με μια (ή και περισσότερες) παρτίδες τάβλι, σνακ, καλό φαγητό και τέλεια Bloody Marys.

Kalofego bar, Ανω Κουφονήσι
Στο Πόρι, την ομορφότερη αμμουδερή παραλία του μικροσκοπικού νησιού με τα καταγάλανα νερά, βρίσκεται το Kalofego, ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο beach bar με κουρελούδες, κάκτους και πέργκολες. Ένα πολύ όμορφο μέρος για την καλοκαιρινή σας ανάπαυλα όπου θα απολαύσετε ένα δροσερό Aperol spritz ή θα δοκιμάστε ελαφριά μεσογειακά πιάτα όπως χταπόδι με φασόλια μαυρομάτικα, ρεβίθια με κατσικάκι κ.ά συνοδεία καλοκαιρινού αυτοσχέδιου soundtrack από τον ιδιοκτήτη που είναι μουσικός.

Asteria bar, Σύρος
Στην περιοχή Βαπόρια της Ερμούπολης οι πιο εύποροι κάτοικοι έχτιζαν παλαιότερα τις παραθαλάσσιες επαύλεις τους. Το συγκεκριμένο beach bar βρίσκεται στην προκυμαία και είναι μια «δοξασμένη» καντίνα με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες σκηνοθέτη. Η θέα των νεοκλασικών είναι απλά συγκλονιστική και τα νερά κρυστάλλινα ενώ αν θέλετε να κάνετε τις βουτιές σας – που θα θέλετε – υπάρχει σκάλα, προσοχή όμως στους αχινούς! Το μενού είναι απλό, με κοκτέιλ, burgers, μπαγκέτες και σαλάτες.


Hydronetta bar, Yδρα
Στο Υδρονέτα, ένα από τα καλύτερα σημεία για κολύμπι στο νησί, βρίσκεται το ομώνυμο beach bar με τραπεζάκια όμορφα τοποθετημένα στα πέτρινα μπαλκόνια. Είναι από τα πιο όμορφα μέρη για ένα δροσερό καφέ με φόντο την εντυπωσιακή θέα των αχνών βουνών της Πελοποννήσου και το απέραντο γαλάζιο. Το απόγευμα είναι η καλύτερη ίσως ώρα της ημέρας να βρεθείτε εκεί για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με ένα δροσερό daiquiri.

Το στέκι του Γιώργου, Πάτμος
Κλασικό στέκι του νησιού της Αποκάλυψης που ο χρόνος δεν το έχει αγγίξει διόλου από το 1980 που πρωτοεμφανίστηκε στην παραλία του Κάμπου. Η διακόσμηση και το μενού είναι σχεδόν ίδια με την πρώτη μέρα που ο κ. Γιώργος το έστησε, με τον ίδιο να παραμένει εκεί, ανάμεσα σε θαμώνες όλων των ηλικιών που κάνουν θαλάσσια σπορ. Τα πάρτι με φόντο την πανσέληνο που διοργανώνουν είναι πραγματικά αξέχαστα!


Ben’s bar, Παξοί
Στην παραλία Μονοδένδρι ο Μπεν και η Έφη, μητέρα και γιος, καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους με ρυθμική μουσική – κάτι ανάμεσα σε Stones και samba- προσκαλώντας τους να χορέψουν και να χαρούν την καλοκαιρινή αύρα του μαγαζιού. Δροσερά κοκτέιλ και πίτσες ψημένες στον ξυλόφουρνο, πιάτα με ψαριές της ημέρας, αιώρες ανάμεσα σε δέντρα και ένα περιβάλλον φιλικό για όλες τις ηλικίες είναι ένα όμορφο σύμπλεγμα για να περάσετε ευχάριστα τις ανέμελες καλοκαιρινές σας διακοπές αν επισκεφτείτε το νησί.

Λιμανάκια Βουλιαγμένης
Το γνωστό απλά ως «beach bar στα Λιμανάκια» είναι η επιτομή της καλοκαιρινής απλότητας. Λειτουργεί σχεδόν όλο το 24ωρο, χωρίς επίσημες ώρες λειτουργίας, έχει μια σειρά από σκάλες και το καλοκαίρι φυσικά είναι γεμάτο κόσμο όλων των ηλικιών, μαθητές, δύτες κ.ά. Το νερό είναι βαθύ, κρύο και καθαρό. Το βράδυ, θα καθίσετε στα βράχια πίνοντας μια δροσερή μπίρα ατενίζοντας το νυχτερινό καλοκαιρινό τοπίο που κάθε άλλο παρά πόλη θυμίζει.

Cantinais bar, Τροιζήνα
Με θέα την καταγάλανη παραλία Βοτσαλάκια, το συγκεκριμένο bar βρίσκεται σε μια όμορφη πλαγιά με απλό και άκρως καλοκαιρινό σκηνικό. Ρέγκε, τζαζ αλλά και ρεμπέτικη μουσική συνοδεύουν ωραιότατα ένα freddo, δροσερό γιαούρτι, φρούτα και ό,τι καλό έχουν μαγειρέψει οι μαμάδες των δύο ιδιοκτητών για πρωινό ή μεσημεριανό που βγαίνουν από την… κουζίνα ενός τροχόσπιτου.