Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση του νέου συστήματος εισαγωγής των υποψηφίων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας έκανε στροφή 180 μοιρών, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι εξετάσεις του Ιανουαρίου θα είναι προαιρετικές.

Απαντώντας, ειδικότερα, στο ερώτημα αν η συμμετοχή των μαθητών στις εξετάσεις Ιανουαρίου θα είναι υποχρεωτική ή μπορεί να είναι και προαιρετική ο κ. Γαβρόγλου απάντησε: «Εγώ θα έλεγα να το πάρουν όλοι οι μαθητές. Αν τώρα κάποιοι μαθητές πουν, "εγώ δεν το θέλω και θέλω να πάω κατευθείαν τον Ιούνιο", θεωρώ ότι θα έχουν το δικαίωμα να το κάνουν. Αλλά να με θυμηθείτε και καταλαβαίνετε πως το λέω αυτό, ότι παιδαγωγικά θα το αγκαλιάσουν όλοι».

Εδώ, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να μιλήσει παρά για ασύλληπτη προχειρότητα από πλευράς του υπουργού: Ενώ η πρόταση αναφέρει ότι ο μαθητής της Γ’ Λυκείου θα κρατά τον βαθμό στις εξετάσεις του Ιανουαρίου μόνο εάν είναι καλύτερος από εκείνον του Ιουνίου (με τον οποίο θα συμψηφίζεται για τον τελικό βαθμό), ο κ. Γαβρόγλου λέει ότι οι μαθητές μπορούν να μην συμμετάσχουν καν στις εξετάσεις, ανοίγοντας δρόμο προς κατάργηση των «ενδιάμεσων» εξετάσεων!

Δυστυχώς, για πολλοστή φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  έρχεται να προκαλέσει νέα αναστάτωση στους γονείς και κυρίως στους μαθητές, που βλέπουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να γράφει «μεταρρυθμίσεις» στο... πόδι, αλλάζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας διαρκώς και χωρίς κανένα απολύτως πρόγραμμα.

Το χειρότερο δε όλων είναι πως ο κ. Γαβρόγλου μοιάζει να βρίσκεται χαμένος στη μετάφραση της μεταρρύθμισης που προτείνει. Μόνο που τα «σπασμένα» της προχειρότητάς του έρχονται να πληρώσουν ξανά οι μαθητές.

Με απλά λόγια: Η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα...