«Θερίζουν» οι κλοπές στο κέντρο της Πάτρας με τους επιτήδειους και τους διαρρήκτες να μην διστάζουν να δρουν, ακόμα και σε περιοχές πολυσύχναστες που έχουν κόσμο μέχρι αργά το βράδυ.

Στην Τριών Ναυάρχων, για παράδειγμα, μετά τον ληστή που προ ημερών προσπάθησε να πάρει ότι μπορούσε από περίπτερο στο πάνω μέρος του πεζόδρομου, είχαμε και άλλο παρόμοιο περιστατικό, σε κοντινή απόσταση.

Συγκεκριμένα το βράδυ της Τετάρτης άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν γνωστή πιτσαρία της περιοχής, μπαίνοντας μέσα στο κατάστημα και παίρνοντας από εκεί έναν υπολογιστή και κάτι "ψιλά".

Τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων έχουν αυξηθεί στην περιοχή της Τριών Ναυάρχων, των Υψηλών Αλωνίων και του Σκαγιοπουλείου, σε συνοικίες δηλαδή που σχετίζονται και γειτνιάζουν μεταξύ τους.

Σύμφωνα, πάντως, με αρκετούς κατοίκους και καταστηματάρχες η αύξησης της παραβατικότητας στην περιοχή, σχετίζεται άμεσα με του Ρομά που έχουν εγκατασταθεί σε παλιά διαμερίσματα ή και ακατοίκητα σπίτια που υπάρχουν σε διάφορους οδούς.

Άλλοι πάλι το συσχετίζουν με τοξικομανείς που κάνουν συχνά τις βόλτες τους, τόσο στην Τριών Ναυάρχων, όσο και στα Ψηλαλώνια. Το σίγουρο είναι ότι πλέον υπάρχει φόβος για τα περιστατικά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα.