Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένουν από την κυβέρνηση στους Δήμους της Αχαΐας να μπουν στο ταμείο τα χρήματα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το έργο του ΧΥΤΑ στο Φλόκα και να ξεκινήσει το έργο.

Με την δημιουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και κομποστοποίησης στον ΧΥΤΑ του Φλόκα η Ξερόλακκα και ο σκουπιδότοπος που υπάρχει εκεί εγκαταλείπεται, με την περιοχή να μπαίνει σε στάδιο αναδιαμόρφωσης.

Τα σχέδια του Δήμου, άλλωστε, για την Ξερόλακκα, δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα των απορριμμάτων αφού την περιλαμβάνει στα σχέδια της αρχαιολογικής ανάδειξης που θέλει να προχωρήσει για το συγκεκριμένο κομμάτι της Πάτρας.

Το πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης προβλέπει για την περιοχή την αξιοποίηση του χώρου μεταξύ του Μυκηναϊκού Πάρκου της Βούντενης, του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Ρωμαϊκής Γέφυρας στην Αρέθα.

Ήδη τα έργα για τον δρόμο που θα ενώσει το Μυκηναϊκό Πάρκο της Βούντενης με το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας ξεκινούν μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί αρχαιολογικά και πολιτιστικά η όλη περιοχή και με βάση αυτό η Ξερόλακκα που συνδέεται με το κομμάτι αυτό της πόλης, αλλάζει χαρακτήρα. Το όλο θέμα είναι πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τον ΧΥΤΑ του Φλόκα που θα δώσει ανάσες στην Ξερόλακκα.

Η χρηματοδότηση του έργου θυμίζουμε ότι έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και υπάρχει καλή συνεργασία με τον Δήμο της Δυτικής Αχαΐας και τον Δήμο Ερυμάνθου που θα δίνουν και αυτοί τα απορρίμματα τους στον συγκεκριμένο ΧΥΤΑ.

Έτσι, όταν το έργο του εργοστασίου στον ΧΥΤΑ του Φλόκα ολοκληρωθεί, η Ξερόλακκα θα αποτελεί παρελθόν και η περιοχή θα συμπεριληφθεί στο όλο πρόγραμμα για την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου και των μνημείων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κομμάτι της Πάτρας.