Ολοκληρώνονται οι θερινές εκπτώσεις στην Πάτρα και παρά τις ελπίδες που είχαν οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για αύξηση της εμπορικής κίνησης, τα πράγματα κύλησαν για ακόμα μία φορά σε ένα ιδιαίτερα μέτριο επίπεδο.

Οι προσδοκίες τους διαψεύστηκαν και το «κάθε πέρυσι και καλύτερα» που έχει γίνει κανόνας πλέον στον εμπορικό κόσμο τα χρόνια της κρίσης, επιβεβαιώθηκε και σε αυτή την περίοδο των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου αφού η εκπτωτική περίοδος ολοκληρώνεται την Πέμπτη στις 31 Αυγούστου και δεν υπάρχουν για την ώρα ασφαλή συμπεράσματα, ο τζίρος των καταστημάτων στην αγορά της πόλης κινήθηκε πτωτικά, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο, το καλοκαίρι του 2016.

Τα ποσοστό της πτώσης αυτής κυμάνθηκε στo 8% με 10%, αφού ο κόσμος παρά τις καλές τιμές που υπήρχαν στις βιτρίνες την μεγάλη περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων, με δυσκολία αγόραζε και προχωρούσε σε ψώνια.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου των καταστημάτων την εκπτωτική περίοδο σημειώθηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Στη συνέχεια η αγορά είχε καθίζηση.

Ακόμα και την τελευταία περίοδο των θερινών εκπτώσεων που συναντούσε κανείς στα περισσότερα καταστήματα μειωμένες τιμές της τάξεως του 70%, η εμπορική κίνηση δεν σημείωσε ανάκαμψη.

Οι εκπτώσεις ολοκληρώνονται έτσι με αρνητικό πρόσημο, σύμφωνα τόσο με τις εκτιμήσεις του εμπορικού κόσμου στην τοπική αγορά, όσο και με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ σε πανελλήνιο επίπεδο.

Έτσι, οι έμποροι υποχρεούνται να περιμένουν ένα ακόμα βαρύ χειμώνα, έχοντας δεκάδες έξοδα και υποχρεώσεις να τρέχουν, την ίδια στιγμή που τα έσοδα μειώνονται από περίοδο σε περίοδο.