Αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας, σε έναν από τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς, πραγματοποίησε το Τρίτο Πρόγραμμα της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόρασης (ORF III), στο πλαίσιο των εκπομπών ενημέρωσης και πολιτισμού.

Το αφιέρωμα περιλάμβανε διαδοχικά πέντε ντοκιμαντέρ, με διαφορετικά θέματα και σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, αναδεικνύοντας όμως πάντα την ιδιαιτερότητα και τις φυσικές ομορφιές του ελληνικού τοπίου.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ είχε τίτλο "Ελλάδα: Από τις κορυφές (των βουνών) έως την θάλασσα" και είχε να κάνει με την Ήπειρο και την μοναδικότητα των ορεινών χωριών της, ενώ το δεύτερο με τίτλο "Θεσσαλία" αφορούσε τα στενά της Χαλκίδας μέχρι τα Μετέωρα και τον Όλυμπο.

Το τρίτο ντοκιμαντέρ ήταν αφιερωμένο στην Θεσσαλονίκη, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας και στην Χαλκιδική, τις τρεις χερσονήσους της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και του Αγίου Όρους.

Το τέταρτο ντοκιμαντέρ αφορούσε την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, κάνοντας ιδιαίτερο λόγο για την Λίμνη της Κερκίνης, την Καβάλα, την Κομοτηνή, αλλά και στα ήθη, έθιμα και τις λαογραφικές παραδόσεις των εκεί χωριών.

Τέλος, το πέμπτο ντοκιμαντέρ ονομαζόταν "Νότια Ακτή και Αττική", ξεναγώντας τους θεατές στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, στην Ναύπακτο, τους Δελφούς έως και τον Μαραθώνα για να καταλήξει στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας, στην ιστορική Πλάκα.