Για όσους από εσάς έχετε ήδη «ψηθεί» από όλες αυτές τις διαρροές και τώρα περιμένετε με ανυπομονησία την Apple να παρουσιάσει επίσημα τα νέα της smartphones, θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για το ποια ημερομηνία θα πρέπει να τσεκάρετε στο ημερολόγιό σας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία θα διοργανώσει την εκδήλωση στις 12 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή, στόχος της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει το Steve Jobs Theater που βρίσκεται στο Apple campus της νέας έδρας της. Ωστόσο, τα έργα για το νέο κτίριο δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ανάλογα με τον πως θα πάει η κατασκευή, η εταιρεία ενδέχεται να μην μπορεί να διεξάγει την εκδήλωση στον χώρο. Το εναλλακτικό σχέδιο είναι ότι πιθανό να γίνει στο Bill Graham Civic Auditorium του Σαν Φρανσίσκο, όπου διοργανώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις της τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ανθρώπους που είναι ενημερωμένοι για τα σχέδια της Apple και επιβεβαιώνουν μια προηγούμενη φήμη που προήλθε από Ευρωπαίους φορείς και λένε ότι η μεγάλη αποκάλυψη θα γίνει την ίδια ακριβώς ημερομηνία. Με δεδομένο ότι ο Σεπτέμβρης μπαίνει σε λίγες μέρες, λογικά είμαστε πολύ κοντά και στην ώρα που η Apple θα πρέπει να διανείμει τις προσκλήσεις τύπου. Στο παρελθόν η Apple χρησιμοποίησε την ίδια ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου, όταν ανακοίνωσε το iPhone 5 το 2012.

Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, πρόκειται να ανακοινωθεί το εντελώς επανασχεδιασμένο επετειακό iPhone 8 (αν και μπορεί να ονομαστεί κάπως αλλιώς, όπως για παράδειγμα iPhone X). Θα φέρει μια σχεδόν άψογη OLED οθόνη, ασύρματη φόρτιση και προηγμένη αναγνώριση προσώπου. Τα iPhone 7s και 7s Plus θα παρουσιαστούν επίσης, τα οποία όμως θα είναι παρόμοια με τους προκατόχους τους, εκτός από ένα νέο chipset και την χρήση γυαλιού στο πίσω μέρος τους αντί για αλουμίνιο. Επιπλέον, ακούγεται πώς θα παρουσιαστεί και μια Apple τηλεόραση με 4K HDR οθόνη, μαζί με τα Apple Watch Series 3 που θα έχει ενσωματωμένο LTE.

Διαβάστε επίσης: Essential: Διοργανώνει νέα εκδήλωση παρουσίασης του PH-1 στις 25 Αυγούστου
Λαμβάνοντας υπόψη την τακτική των προηγούμενων ετών της εταιρείας, πιθανόν να δούμε τα νέα iPhones να διατίθενται δέκα μέρες μετά την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν ακριβώς μια εβδομάδα πριν.