Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη «16η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας» που ξεκινά την Πέμπτη, στις 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 3 Σεπτεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο στην Αγροτική Έκθεση αναμένεται πλήθος κόσμου ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί τον παραδοσιακό οικισμό της Χαλανδρίτσας, το χώρο διοργάνωσης της Έκθεσης, με τα γραφικά λιθόστρωτα δρομάκια, τα πέτρινα σπίτια και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στα περίπτερα των εκθετών και τα εκατοντάδες προϊόντα των επιχειρήσεων που παίρνουν μέρος, αλλά και να συμμετάσχει ενεργά στις πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στο τετραήμερο.

Η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας είναι ένας θεσμός για την Αχαΐα, καθώς όλα αυτά τα χρόνια της διεξαγωγής της έχει γνωρίσει τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, με επισκέπτες από την Πάτρα, την Αχαΐα και γενικότερα από όλα τα μέρη της Δυτικής Ελλάδας.

Η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση του Δήμου Ερυμάνθου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τη διευκόλυνση της μετακίνησης τους.

Αύξησε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ειδικά για τις μέρες της Έκθεσης από και προς την Χαλανδρίτσα κάθε απόγευμα από την Παρασκευή 1η Σεπτέμβρη έως και Κυριακή 3/9 ως εξής:

Από Πάτρα προς Χαλανδρίτσα: 18.00, 19.30, 21.00 και 22.15

Από Χαλανδρίτσα προς Πάτρα: 18.45, 20.15, 21.45 και 23.00

Οι επισκέπτες θα εξυπηρετούνται στις καθιερωμένες στάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ της γραμμής Πάτρα - Χαλανδρίτσα (Γούναρη – Καλαβρύτων – Ακρωτηρίου – Οβρυά – Καλλιθέα – Κουρλαμπά).


Επισκέψιμος ο χώρος του Μυκηναϊκού οικισμού

Εξ ίσου άμεση ήταν επίσης και η ανταπόκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας στο αίτημα του Δήμου και παρά την έλλειψη προσωπικού, κατ’ εξαίρεση θα παραμείνει ανοικτός και επισκέψιμος ο αρχαιολογικός χώρος του Μυκηναϊκού Οικισμού Χαλανδρίτσας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διοργάνωση της Έκθεσης καθημερινά κατά τη διάρκεια της Έκθεσης από 18:00 έως 20:00.

Συμπερασματικά με έναν εύκολο, άμεσο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο, ο κόσμος μπορεί να επισκεφτεί την 16η Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, να γνωρίσει από κοντά τον εκθεσιακό χώρο και τον παραδοσιακό οικισμό, τα λαογραφικά εκθέματα και δρώμενα και τον αρχαιολογικό χώρο του Μυκηναϊκού Οικισμού και να απολαύσει τα όσα διαδραματίζονται τις μέρες της διάρκειας της.