Αρκετά καλή είναι η εικόνα των επαγγελματιών και των εμπόρων για το αντίκτυπο που έχει το Culture and Shopping, στον τζίρο των καταστημάτων τους.

Η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών της Πάτρας θεωρεί ότι η αγορά πήρε σημαντικές ανάσες μέσα από το πρόγραμμα αυτό που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέλκυση ξένων τουριστών στη αγορά της Πάτρας και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι έμποροι και οι επαγγελματίες, τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον θετικά.

Οι τουρίστες που βολτάρουν στους δρόμους της πόλης, ερχόμενοι κυρίως μέσω ξενοδοχείων της περιοχής στα οποία διαμένουν, δεν φτάνουν στην Πάτρα μόνο και μόνο για να δουν τα αξιοθέατα, αλλά συνδυάζουν την περιήγηση τους, κάνοντας ψώνια στα εμπορικά μαγαζιά, δίνοντας ανάσες στην αγορά. Ειδικότερα φέτος με την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Δυτική Ελλάδα και τον μεγάλο αριθμό τουριστών που έρχονταν δια μέσω του Αράξου, η Πάτρα κέρδισε πολλά από την υλοποίηση του προγράμματος αυτού.


Ακόμα και σε «νεκρές» εντελώς περιόδους έβλεπε κανείς τουρίστες να κάνουν βόλτες στην Πάτρα και αρκετούς να συνδυάζουν την επίσκεψη τους στην πόλη με ορισμένα ψώνια. Ασφαλή συμπεράσματα για τα αποτελέσματα του Culture and Shopping θα εξαχθούν μετά την λήξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου. 

Πάντως οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από θετικές...