Μεγάλα γεγονότα, αθλητικές δράσεις και συναυλίες... Εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το φθινόπωρο κάθε χρόνο επικεντρώνονται στο "πολύ" κέντρο της Πάτρας!

Πολλά και ενδιαφέρονται προβλέπονται αυτή την περίοδο γι αυτό καλά θα κάνετε να προετοιμαστείτε για να μην χάσετε τίποτα!

Παρακάτω ακολουθούν κάποια από τα σπουδαία των επόμενων ημερών...


Pink the City

Στις 22 Οκτωβρίου επιστρέφει φέτος στην Πάτρα το  «Pink the City 2017» που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού, Άλμα Ζωής. Πρόκειται για έναν συμβολικό περίπατο που ξεκινάει από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων και καταλήγει στον Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ελάτε μαζί μας στην μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη διοργάνωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στη Δυτική Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, Άλμα Ζωής, απευθύνει κάλεσμα για ένα συμβολικό περίπατο από την Πλατεία Υψηλών Αλωνίων ως τον Μόλο της Αγίου Νικολάου:

Στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού να βγουν στον ήλιο, στον αέρα και στο φως και να διατρανώσουν την πίστη και την ελπίδα τους στην ζωή και την δύναμη της.

Στο γενικό πληθυσμό, να έλθει και να περπατήσει μαζί με τις γυναίκες που έχουν βιώσει την εμπειρία του καρκίνου του μαστού, από τα Ψηλά Αλώνια ως το Μόλο της πόλης, συμβολίζοντας τα βήματα από το σκοτάδι, την κατάθλιψη και την αρρώστια στη ζωή, την ελπίδα και το φως.


Run Greece Patras 2017

H Πάτρα και φέτος ανοίγει την "αγκαλιά" της και υποδέχεται με μεγάλη χαρά αυτή τη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού στο μητροπολιτικό κέντρο της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας.

Για μια ακόμα χρονιά η σημαντική πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ, να διοργανώσει και στην Πάτρα, όπως και σε άλλες πόλεις, τους αγώνες δρόμου «Run Greece», μας παρακινεί να βγούμε όλοι στους δρόμους, να δοκιμάσουμε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής και να συμμετέχουμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΠΑΤΡΑ ανοίγουν στις 16 Αυγούστου 2017. Οι εγγραφές για τους αγώνες RUN GREECE ΠΑΤΡΑ (Αγώνες 10χλμ, 5χλμ και Παιδιών) υποβάλλονται είτε online (πατήστε εδώ) είτε με την συμπλήρωση της σχετικής έντυπης αίτησης συμμετοχής γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ. Πελοπονήσου (Κλειστό Προπονητήριο Στίβου Λαδόπουλου - Τέρμα Ηλέκτρας, καθημερινές από τις 09.00 έως τις 14.00) μετά τις 25 Αυγούστου.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου και μέχρι την ημερομηνία λήξης των εγγραφών, αιτήσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλονται και στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης (Πλατεία Γεωργίου Α΄, Δευτέρα - Παρασκευή από τις 10.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 21.00). Σημειώνεται ότι το Σάββατο 23 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου εγγραφές θα μπορούν να υποβάλλονται από τις 10.00 έως τις 14.00 στο Μέγαρο Λόγου & Τέχνης.

To Run Greece θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου


35ος Ημιμαραθώνιος Αχαΐας

Τρεις αγώνες δρόμου αφιερωμένοι στα άτομα με ρευματικές παθήσεις. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Π.Ε. Αχαΐας και την Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα Νομού Αχαΐας ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 35ου Ημιμαραθωνίου Αχαΐας, καθώς και των παράλληλων Αγώνων Δρόμου Υγείας 10χλμ, 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία, στις 22 Οκτωβρίου 2017. 

Ο Ημιμαραθώνιος 21χλμ, είναι ένας αγώνας για αυτούς που θέλουν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους πριν τη δοκιμασία ενός Μαραθωνίου, σε μια διαδρομή επίπεδη χωρίς υψομετρικές διαφορές. Όλοι οι δρομείς, τόσο των μικρότερων, όσο και των μεγαλύτερων αποστάσεων, με τη συμμετοχή τους γίνονται κοινωνοί μιας μεγάλης αθλητικής γιορτής για την Πάτρα. 

Ο «Ημιμαραθώνιος Αχαΐας», ο οποίος διανύει φέτος την 35η χρονιά διοργάνωσής του, αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός της πόλης, με δεκάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και την Κύπρο, γεμίζοντας χαμόγελα το κέντρο της πόλης, όπου θα γίνουν και όλοι οι τερματισμοί των δρομέων. Στόχος της διοργάνωσης παραμένει πάντα η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη του αγώνα ως προς την ποιότητα και αύξηση των συμμετοχών, αλλά και η παροχή του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υπηρεσιών στους συμμετέχοντες δρομείς. 

Η επίσημη περίοδος εγγραφών για όλα τα αγωνίσματα του 35ου Ημιμαραθωνίου Αχαΐας ξεκινά στις 7 Αυγούστου 2017. Προσκαλούμε όλους τους δρομείς να υποβάλλουν εγκαίρως τη δήλωση συμμετοχής τους μέσω της ιστοσελίδας μας: www.achaiahalfmarathon.gr

ΠΑΙΔΙΑ και ΑμεΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 

Η ανταπόκριση των δρομέων το 2016 ήταν εντυπωσιακή.  Το 2017 θα είμαστε ακόμα περισσότεροι! 

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017.

 

Διεθνές Σιρκουί Καρτ

Οι μέρες περνούν και το 9ο PICK ΛΟΥΞ-COLA plus n' light πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα στο κέντρο της Πάτρας!Με απώτερο σκοπό το καλύτερο δυνατό θέαμα, την διασκέδαση των επισκεπτών και όλων όσοι παρακολουθήσουν τους αγώνες τηλεοπτικά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά φυσικά και την ευχαρίστηση όλων των οδηγών, η οργανωτική επιτροπή του PICK ετοιμάζει για φέτος διάφορες αλλαγές ως προς το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ο κόσμος του PICK γυρίζει ανάποδα!

Μία σημαντική αλλαγή θα είναι φέτος η αλλαγή της εκκίνησης η οποία θα είναι αριστερόστροφη στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου, εκεί όπου "χτυπά" η καρδιά του PICK εδώ και 8 ολόκληρα χρόνια.


43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Στις 15 και 16 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί φέτος το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ στα ΤΕΙ της Πάτρας.

"Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα όπου κάθε χρόνο οι διοργανωτές επιδιώκουν να ανανεώνεται και να αναβαθμίζεται. 

Είναι ένα Φεστιβάλ μακριά από χορηγούς, που προετοιμάζεται αποκλειστικά από την εθελοντική δουλιά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, από το μεράκι και την φαντασία που προσφέρει ο αγώνας για μια καλύτερη κοινωνία.

Φέτος, με την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο, από την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, το περιεχόμενο του φεστιβάλ δεν μπορεί να είναι άλλο από αυτό. Γι αυτό και λέει στο σύνθημά του ότι «το μέλλον δεν θα ρθεί από μονάχο του, αν δεν πάρουμε μέτρα και εμείς»".

Στην μουσική σκηνή φέτος εκτός όλων των άλλων ο Δημήτρης Μπάσης αλλά και η Νατάσσα Μποφίλου. Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.


Γιάννης Χαρούλης live στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο

Για μια μαγική βραδιά, ο Γιάννης Χαρούλης την Δευτέρα 11 Σεπτέμβρη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στη Πάτρα.

Μετά το καλοκαιρινό, μουσικό, ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Πάτρα, για να ξαναζήσουμε μαζί, την μοναδική εμπειρία των συναυλιών του, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο, την καλοκαιρινή του περιοδεία.

Αυθεντικός, απλός, παραδοσιακός αλλά συγχρόνως εξωστρεφής και μεταδοτικός. Από τους καλλιτέχνες που παθιάζεσαι να ακούς και να βλέπεις, μας προσκαλεί και αυτό το καλοκαίρι με τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, να μας ξυπνήσει μνήμες, να μας συγκινήσει με το λαούτο και τη χαρακτηριστική φωνή και παρουσία του, να μας ταξιδέψει το μυαλό και τη ψυχή. 

Πάντα παρέα με μια εξαιρετική ομάδα!
Πάντα με γιορτινή διάθεση, με αφοπλιστική απλότητα, με ειλικρίνεια!

Τιμή εισιτηρίων: 11 ευρώ φοιτητές/άνεργοι και 13 ευρώ γενική είσοδος
Ώρα έναρξης: 21.00

Οι πόρτες ανοίγουν: 19:30. Για την προπώληση και περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ!


Ελεονώρα Ζουγανέλη live στο Aρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο

H Ελεωνόρα Ζουγανέλη επιστρέφει στην Πάτρα για μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 στο Ρωμαϊκό Θέατρο Πατρών! 

Είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετράει αρκετά χρόνια έντονης και πολύ σημαντικής παρουσίας στα μουσικά πράγματα. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα. Με στιγμές μας γεμάτες χαρά, αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος και έρωτα. Είναι η φωνή που μας αντιπροσωπεύει, που μιλάει για εμάς, που λέει αυτά που θέλουμε να πούμε! Η φωνή που ακολουθούμε και αγαπάμε να ακούμε! 

Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές εισιτηρίων και προπώληση ΕΔΩ!


Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης στα Παλαιά Σφαγεία

Δύο κορυφαία ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής, με πολλά χιλιόμετρα live σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους και πολυπληθές, πιστό κοινό που τους ακολουθεί παντού και διαρκώς εμπλουτίζεται από «φανς» της νέας γενιάς. Δύο εμβληματικές φιγούρες του εγχώριου ροκ γίγνεσθαι, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης κάνουν αυτό το φθινόπωρο το όνειρο όλων μας πραγματικότητα. Βγαίνουν μαζί στον δρόμο και ανεβαίνουν στο ίδιο stage σε 4 πόλεις προσκαλώντας μας «από γιορτή σε γιορτή».

Στην Πάτρα θα βρίσκονται στις 20 Σεπτεμβρίου στα Παλαιά Σφαγεία.Τον Γιάννη Αγγελάκα, που όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο μουσικό μας χάρτη, δεν έπαψε ποτέ να είναι δημιουργικός, ανατρεπτικός και κυρίως ανήσυχος όπως ακριβώς και η μπάντα του, οι 100°C. Τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει μαζί τους και παρέα πειραματίζονται, γελάνε, γράφουν, σβήνουν.

Στις συναυλίες τους θα παρουσιάσουν τα "Ήσυχα τραγούδια για ανέμελα λιβάδια", τον δίσκο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και με τον οποίο ταξίδεψαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δίπλα όμως στα νέα τους τραγούδια θα υπάρχουν φυσικά επιλογές από όλη την πορεία του Γιάννη Αγγελάκα, από τις Τρύπες έως σήμερα.

Οι πιο αγαπημένες μελωδίες και οι πολυτραγουδισμένοι στίχοι του Παύλου Παυλίδη, λόγια και τραγούδια που έχουν γράψει την ιστορία τους στην ελληνική μουσική και έχουν χαραχθεί βαθιά μέσα μας αποτελούν το μοτίβο πάνω στο οποίο κεντάει κάθε συναυλία του. Ο Παύλος στο κέντρο και η παρέα του ολόγυρα, οι B-Movies να στήνουν live υψηλής έντασης. Αυθεντικές rock ‘n’ roll συναυλίες, με τραγούδια τόσο από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τα μεταγενέστερη πορεία του Παύλου, υπόσχονται και τώρα, στις τέσσερις συναντήσεις τους επί σκηνής με τον Γιάννη Αγγελάκα.

Η συνάντησή τους επί σκηνής είναι το γεγονός αυτού του φθινοπώρου. Όπως το λέει ο τίτλος της: Από γιορτή σε γιορτή. Υπόσχεση και πρόσκληση μαζί. Απρόσμενες διασκευές και απρόβλεπτες συμπράξεις. Κι όλοι μαζί μετά θα διηγούμαστε…ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί…