Παρ΄ολίγον να εξελιχθεί σε τραγωδία η έκρηξη πυρκαγιάς που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, γύρω στις 2, σε μικρό οίκημα στη θέση «Μπούκα» στο Γιαννιτσοχώρι, κοντά στις εκβολές της Νέδας, λίγα μέτρα μακριά από την παραλία.

Από την πυρκαγιά υπέστη πολλαπλά εγκαύματα στο κεφάλι και στα πόδια ένας ηλικιωμένος, ηλικίας περίπου 85 ετών, ο οποίος κατάφερε να βγει έξω από το οίκημα στο οποίο έμενε εκεί μόνος του. Στο σημείο επενέβησαν τρία οχήματα με έξι άνδρες από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων, ενώ έσπευσε και ο διοικητής της ΠΥ Πύργου Γιάννης Πετρούτσος.

Στον άτυχο ηλικιωμένο προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους πυροσβέστες και από γείτονες και οικείους του, μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και νοσηλεύεται.

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο προϊστάμενος του ΠΚ Κρεστένων, Γιώργος Παπακοσμάς, στο οίκημα και στον περιβάλλοντα χώρο ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε προτού επεκταθεί, ενώ ήδη διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, με βάση τα όσα τους είπε ο 85χρονος αλλά και αυτόπτες μάρτυρες.