To φαινόμενο με τα τεράστια κοπάδια μεδουσών σε Κορινθιακό και Πατραϊκό φαίνεται ότι θα γίνει ημιμόνιμο και δεν είναι καθόλου παροδικό όπως υπολόγιζαν και εύχονταν όλοι τις πρώτες ημέρες του Καλοκαιριού.
Έτσι, παρότι βρισκόμαστε στα τέλη του Αυγούστου, δεν είναι λίγες οι φορές που οι λουόμενοι τις εντοπίζουν στα ρηχά συνήθως, βγάζοντας τες έξω στην παραλία ώστε να μην κινδυνέψει ο κόσμος.
Η επιλογή όμως αυτή ίσως να μην είναι και η πιο σωστή, αφού οι μέδουσες όταν είναι εκτεθειμένες στην ζέστη αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα μετά από λίγη ώρα. Άρα, ταυτόχρονα είναι μια εστία μόλυνσης που δεν πρόκειται να κάτσει κανένας να την καθαρίσει. Παράλληλα, λόγω της μυρωδιάς, μαζεύονται πολλές σφήκες για να τις φάνε, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να τσιμπήσουν κάποιον κολυμβητή.
Την κατάσταση αυτή κατέγραψε αναγνώστης του patrasevents.gr από την παραλία της Πλαζ, το πρωί της Κυριακής, παρουσιάζοντας μας μια... άνιση μάχη μεταξύ μιας τσούχτρας έξω από το νερό και 2 τέτοιων εντόμων που την κατασπαράζουν αργά και βασανιστικά.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε επίσης
